Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Θεατρική παράσταση "Ελένη" του 5ου ΓΕΛ Νίκαιας


ΕΛΕΝΗ-ΕΥΡΙΠΙΔΗ

«Εγώ είμαι ένα σύννεφο κι εσύ ένας καημός»

Μετά από δυο χρόνια αποχής λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας η θεατρική ομάδα του 9ου Γυμνασίου Νίκαιας, με νέα σύσταση, και με την αρωγή των αποφοίτων του γυμνασίου αλλά και της θεατρικής ομάδας του 5ου ΓΕΛ Νίκαιας, φιλοδοξεί να αποδείξει πως παρόλες τις αντιξοότητες αγωνιζόμαστε πάντα για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από την βελτίωση και ενδοσκόπηση του εαυτού μας με οδηγό το Θέατρο.

Η παράσταση ΕΛΕΝΗ (Εγώ είμαι ένα σύννεφο κι εσύ ένας καημός) αφορά την εμψύχωση αποσπασμάτων από το κείμενο του Ευριπίδη, το ποίημα ΕΛΕΝΗ του Γ. Σεφέρη, ερωτικά ποιήματα του Pablo Nerouda και σονέτα του Ronsard,με κοινό άξονα την αναίρεση της δαιμονοποίησης της ομορφιάς και την δικαίωση ή την απαξίωση του υπαρξιακού αγώνα που αναλαμβάνει ο καθένας μας στην ζωή. Η χρήση ηχητικών αποσπασμάτων από την όπερα, την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και την κινηματογραφική μουσική, καθώς και η ενσωμάτωση χοροδράματος, φιλοδοξούν να αποδώσουν σε ένα ενιαίο εικαστικό σύνολο τις βασικές ιδέες που διαπραγματεύεται η παράσταση.

Η σύλληψη του ολικού έργου τέχνης θεμελιώνεται από τον Βάγκνερ το 1851 με τον όρο: “Gesamtkunstwerk”και υποδηλώνει την αδιάσπαστη ενότητα μουσικής δράσης, εικόνας, κειμένου και κίνησης.

Η παράσταση αφιερώνεται στην Ελένη Τοπαλούδη και σε κάθε γυναίκα που δολοφονήθηκε με αφορμή και αιτία αυτή την ίδια την γυναικεία της φύση και κατ’ επέκταση, την ομορφιά της με την κυριολεκτική και την συμβολική της έννοια.

Η υπέυθυνη της θεατρικής ομάδας

Ματίνα Σταυροπούλου




Ομάδα παιδιών

Τζένη Γιαννακοπούλου
Μαρία Φασουλή
Φωτεινή Σάκκουλα
Ειρήνη Κουτσούκου
Τιτίκα Τιρέλα
Ελευθερία Ευσταθίου
Ειρήνη Καλογήρου
Ιφιγένεια Βλανταρίδη
Μυρτώ Μεϊντάνη
Κατερίνα Ανδρουλάκη (Φώτα)
Νίκος Τρανουδάκης ( Ήχος)
Χρυσούλα Φοράδη (Μαγνητοσκόπηση)
Ελένη Φωτίου (Βοηθός σκηνής)

Το βίντεο της παράστασης 



Φωτογραφίες 






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου