Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΣΠΥΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ "Ανέλκυση ελπίδων." Ποιητική Συλλογή - Κριτική της Μαντλίν Α.

 


ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΛΙΝ Α.

 Το κλειδί του συναγερμού της αντίληψης, της ευαισθητοποίησης, του ενεργού πνεύματος, στην διάθεση της συναίσθησης του Ποιητή μας.H διαδικασία της καθέλκυσης, της βύθισης του Είναι του, βρίσκεται πάντα σε εξέλιξη...την στιγμή που ο ουρανός χαίρεται την παρουσία του.... 
Καθώς ο χρόνος βουλιάζει σε υπαρξιακά αδιέξοδα / μια αυτοδίδακτη σιωπή, αγωνιά στο βάθος της σκέψης της. Ένας καταιγισμός συναισθημάτων δεν συναρμόζονται ούτε σε λέξεις. 
Η συμβιωτική σχέση με την ίδια την Ζωή ακυρώνεται επ΄ αορίστου χρόνου, προκαλώντας αβούλητη δυσθυμία. Αυθέκαστος ο Ποιητής μας, σε μια ανάκληση βουβών συναισθημάτων που προκαλεί το αόρατο φανέρωμα, εκδιπλώνει τις νοτισμένες του σκέψεις που εξεγείρουν τον εσώτερο εαυτό του. Χωρίς ''τυπικές δεσμεύσεις και συμβατικές ηθικές'' προσφέρει στον εαυτό του, την ευκαιρία της αυτοέκφρασης, με σεβασμό στο αναφιλητό της θλίψης των καιρών που βιώνουμε. 
Περπατά σε μια θολά σχηματοποιημένη κοινωνική διαδρομή, προσπαθώντας ν΄ ανακαλύψει τρόπους ανέλκυσης ελπίδων, ακολουθώντας την ιχνογραμμή της καρδιάς του. Ευθύγνωμος και με πνευματική ευελιξία, ο Ποιητής, παρατηρεί το ολίσθημα του συναισθήματος, την άσπιτη Ανθρωπιά, μιας παγωμένης κοινωνίας που απολαμβάνει ήσυχα την νεκροφάνεια της. Πόνος, αδικίες, τζούφιοι εγωισμοί κι απάτες πιασμένα χέρι - χέρι ακρωτηριάζουν τον Άνθρωπο, με καταρτισμένα συγκαλυμμένο τρόπο. 
Άμετρο το μίσος της κενοδοξίας και της απεριόριστης ανθρωπαρέσκειας, που σαν γεωργοί σπέρνουν στης γης την επιφάνεια τον όλεθρο και τον αφανισμό για να θερίσουν θάνατο. Ο Ποιητής μας, υφίσταται τον ανερμάτιστο φόβο, υπομένει τον κίνδυνο, αντέχει το δυσεξήγητο, υποφέρει όμως από την απουσία της Αγάπης και της Αδελφοσύνης. Ευαίσθητος στον πυρήνα της Ουσίας του, φιλοσοφημένος πιστεύει πως η δύναμη της Αγάπης και του έρωτα καλούν αμιγώς την Ύπαρξη μας, την άφθαρτη ομορφιά της Ζωής που δωρίζει την αιωνιότητα, να γίνουν τα βασικά υλικά με τα οποία θα θεμελιωθεί ο κόσμος εκ νέου. Να λυτρωθεί και να αποκτήσει την χαμένη του πνευματική ταυτότητα. Ζωτικής σημασίας, η ανακάλυψη τρόπων ανέλκυσης ελπίδων, αφού η ηδονή του αγέννητου γοητεύει ακόμα. Αφετηρία κι επιστροφή για τον Ποιητή μας είναι τα πανανθρώπινα αισθήματα. Η Αγάπη ως καταξίωση της ανθρώπινης φύσης μας, είναι η μόνη λύση, η οποία έχει την ικανότητα να ανυψώνει την ''ψίχα'' της καρδιάς. Άρτια καταγραφή γεγονότων της εποχής μας! 
Με Αγάπη κι εκτίμηση Μαντλίν

💜

Σιωπούμε Απίστευτη ανατάραξη αγωνιώδη περιπέτεια, φανταστικές ανατροπές θρυμματίζουν το χρόνο. Άρρυθμες εναλλαγές συμβαίνουν ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, τη ζωή και το θάνατο. Σ΄ αυτή τη δυσμορφία, υποχωρούν οι αντιστάσεις διαθλάται το βλέμμα χάνεται η ενσυναίσθηση. Έτσι, αδίστακτα αρπακτικά ανθρωπόμορφοι λύκοι αρπάζουν απ' το κοπάδι άκακα προσφυγόπουλα. Προσφορά θανατερή σε εμπόρους ψυχών, ανώμαλους, παιδόφιλους, στυγνούς διακινητές ανθρώπινων οργάνων. Όμως απ΄ την αγκαλιά μας δεν έλειψαν ποτέ, υπήρξαν πάντα παιδιά ενός κατώτερου θεού. Γι' αυτό σιωπούμε.....

💜

Βιογραφικό 

Ο Σπύρος Αυλωνίτης γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Ο πατέρας του Μηνάς καταγόταν από την Κρήνη Κερκύρας και η μητέρα του Αικατερίνη από το Μούδρο της Λήμνου, με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη. Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό αλλά και μετέπειτα με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στη γειτονιά του, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Είναι πολιτικός μηχανικός και έχει δύο παιδιά, την Ιωάννα, πτυχιούχο της Παντείου και τον Μηνά, πτυχιούχο Τ.Ε.Φ.Α. (Γυμναστική Ακαδημία). Πολλά ποιήματά του έχουν βραβευτεί και έχει συμμετάσχει ως μέλος σε πολλές κριτικές επιτροπές, σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποίησης. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί την Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.). Έχει γράψει ποιήματα αλλά και μυθιστορήματα: "Σκόρπια φύλλα" (ποιήματα), "Του ανέμου χάρισμα" (ποιήματα), "Της γης στολίδι" (ποιήματα), "Ακροκέραμο" (ποιήματα), "Ένας Έλληνας" (μυθιστόρημα), "Αν ξημερώσει" (μυθιστόρημα), "Απανεμιά" (ποιήματα), "Δίχως ουρανό" (μυθιστόρημα), "Αναμνήσεις από το μέλλον", (μυθιστόρημα), "Αντίθετα" (ποιήματα), "Λίγο πριν την αρχή" (μυθιστόρημα), "Ανάπλους" (ποιήματα), "Ο φάρος" (μυθιστόρημα), "Αντιφεγγίσματα" (ποιήματα). Το μυθιστόρημά του "Ένας Έλληνας", έχει μεταφρασθεί στα αγγλικά. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος της επιτροπής κρίσης νέων μελών και ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου τους.

Εργογραφία

Σκόρπια φύλλα Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Έψιλον Αθήνα, 2009 Τ' ανέμου χάρισμα Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Έψιλον Αθήνα, 2010 Ένας Έλληνας Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Ποιήματα των Φίλων Αθήνα, 2012 Αν ξημερώσει... Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Ποιήματα των Φίλων Αθήνα, 2013 Απανεμιά Ποιήματα Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Ποιήματα των Φίλων Αθήνα, 2013 Δίχως ουρανό Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Ποιήματα των Φίλων Αθήνα, 2014 Ο φάρος Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Δρόμων Αθήνα, 2017 Αντεφιγγίσματα Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Δρόμων Αθήνα, 2018 Εκλάμψεις ΙΙ Σατυρικά ποιήματα Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Δρόμων Αθήνα, 2019 Εκλάμψεις Ι Ποιήματα Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Δρόμων Αθήνα, 2019 Αποχρώσεις αισθήσεων Ποιήματα Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Δρόμων Αθήνα, 2020 Το μαρτυρικό Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Δρόμων Αθήνα, 2020 Ανέλκυση ελπίδων Συγγραφέας: Σπύρος Αυλωνίτης Δρόμων Αθήνα, 2021




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου