Κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο του Γ.Δ. Αναγνώστου «Η πολυθρόνα της λύπης»
Ο Γ.Δ. Αναγνώστου έκδωσε τις ποιητικές συλλογές, Μέσα στα όμικρον του ονείρου (Γαβριηλίδης,2018), Τα λάματα της πρώτης νιότης (Όστρια,2017) , [συλλογικό έργο]: Τα ποιήματα του 2018 (Κοινωνία των (δε)κάτων , 2019). Τώρα τον Απρίλιο του 2021 εκδίδει την τρίτη ποιητική συλλογή του, Η πολυθρόνα της λύπης, Εκδόσεις Ιωλκός.
Η ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ
Ο πόθος, η επιθυμία τού έρωτα. Το αναπόφευκτο τέλος. Ο ακούσιος χωρισμός και ο θάνατος. «Φίλησες τον λαιμό / Τ’ ουρανού / Αφήνοντας σημάδια / Πάθους / Ατροφικού / Να σε πληγώνουν». Στίχοι γραμμένοι δίχως, σχεδόν καθόλου σημεία στίξης. Με μια δειλή προτίμηση στην άνω τελεία· ένα βήμα πριν το οριστικό τέλος. Έρωτας που χαμογελά στον θάνατο με μια λεπτή ειρωνεία. Στίχοι που εγκιβωτίζουν εικόνες σε μνήμες. Σε μνήμες ευάλωτες. Ποιήματα λιτής έκφρασης. Ισχνών όγκων. «Μέσα στους τέσσερις τοίχους της σιωπής / Γυμνώθηκε το μπλε της θάλασσας». Με τοίχους γεμάτους από κάδρα με πρόσωπα, των προγόνων, των φίλων, των ερώτων που φτάνουν ως εδώ από το παρελθόν. Πρόσωπα ακόμη παρόντα. Μακριά απ’ τη λήθη.
Κι ο έρωτας με κάδρο σπασμένο.
«Να ΄ναι πάντοτε γυμνός / Μες στο σκοτάδι».
Το έργο του εξωφύλλου του βιβλίου Η πολυθρόνα της λύπης είναι ένα καλλίγραμμα που σχεδίασε ο Γ.Δ. Αναγνώστου, με στίχους από τη συλλογή, Η πολυθρόνα της λύπης
Ο Γ. Δ. Αναγνώστου γεννήθηκε το 1969 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Μεγάλωσε και έζησε στη γενέτειρά του, περνώντας τα παιδικά του χρόνια μέσα σε μια καμπίνα προβολής κινηματογράφου. Σπούδασε Mηχανολόγος Μηχανικός στην Κρήτη. Στα 1989 ξεκίνησε μια μακρόχρονη περιήγηση στο ραδιόφωνο, ως ραδιοφωνικός παραγωγός, που κράτησε ως το 2013. Ακόμη, αρθρογράφησε το 2001 στο Νεανικό Έντυπο της Αρκαδίας, Πεζόδρομος, ενώ σήμερα αρθρογραφεί και δημοσιεύει στη μηνιαία εφημερίδα Αρκαδικά Νέα. Κάλυψε φωτογραφικά και με σχολιασμό τα επαγγέλματα που φθίνουν στην Τρίπολη, συνεργαζόμενος με το kalimera-arkadia.gr, δουλειά την οποία δημοσίευσε το 2015. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τη γραφιστική, με στέρεο υπόβαθρο την εμπειρία από τα έργα του πατέρα του, ο οποίος άσκησε πάνω του τις πλέον αισθητικές επιρροές του. Μεγάλη του αγάπη είναι ο κινηματογράφος και η φωτογραφία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου