Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΟΝΤΑΡΑ - ΤΡΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ


 i. Σαν οπτασία

Ακριβή η Ελευθερία Ακριβή η Ελευθερία στην σκέψη Ακριβή η Ελευθερία στη φράση Να γύρω μας όλοι αγωνίζονται για τη δήθεν Ελευθερία Και δεν υπάρχει πολυτιμότερο πράγμα από το δικαίωμα να λες ελεύθερα τη γνώμη σου. Να μην καταπιέζεσαι, γιατί δήθεν θα σου βγει σε κάποιο νόσημα. Η Ελευθερία, η πανάκριβη και η πιο πολύτιμη Το κόστος της το όποιο κόστος για την απελευθέρωση από τα δεσμά. Δεν ξέρω πως ή Τι χρειάζεται για να την αποκτήσεις. Ξεκινά από τα δεσμά που έχεις στο κεφάλι Σπάστα με παιδεία! σπάστα με διάλογο! σπάστα με το λόγο...



ii. Υπάρχει και αυτό Υπάρχει και αυτή η μορφή της ζωής και της ελευθερίας να μιλάς και να μη θέλεις να γίνεις κατανοητός. Όχι, γιατί δεν σε καταλαβαίνουν. Απλά δεν θέλουν να σε κατανοήσουν, γιατί απλά υπάρχεις και είσαι ενοχλητικός, ακόμα και η αναπνοή σου είναι ενοχλητική και η παρουσία σου, καθώς φαίνεται.


iii.

Πίσω από τα γυαλιά με κόκκινο κραγιόν έντονο βάψιμο στα μάγουλα και σκέψεις αφηρημένες.. Δεν το λέει η ίδια άλλοι πάντα μιλούν για αυτήν, ιδίως Αυτοί που ήταν κοντά της. Μα τίποτα δεν ήθελαν να καταλάβουν, ούτε να προσπαθήσουν. Δύσκολα Τα ποθητά χείλη, αλλά εκείνες οι αφηρημένες σκέψεις είναι ανίκητες..
Ειρήνη Λεοντάρα


Η φωτογραφία είναι από https://78.media.tumblr.com/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου