Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Ημερίδα του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α.με θέμα: «Η Φιλοσοφία ως αντίδοτο του φόβου».


Η αξία κάθε στιγμής έγκειται στην έντασή της. Ο άνθρωπος που διεκδικεί την ευτυχία, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τον φόβο , αισθάνεται ότι όλα διαλύονται, αδυνατεί να σκεφτεί, να δράσει, γίνεται δούλος, υποχείριο της αδυναμίας του, νιώθει ολόκλειστος, ξεμοναχιασμένος, δυστυχής. Βασικό αντίδοτο στην αγωνία του η Φιλοσοφία, που προσαρμόζει τη βούλησή του ,όχι με το επιθυμητό, αλλά με το εφικτό. Αυτό το "μικροσκόπιο της σκέψης" που έχει ως έμβλημα ένα θαυμαστικό κι ένα ερωτηματικό αναδεικνύεται μέσα από το αρχαίο ελληνικό δράμα, γίνεται ένα νοητικό εργαλείο αντίδρασης, παρέχει λύσεις στις κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις, γίνεται η θεραπαινίδα, το φάρμακο, οδηγός της ψυχής μέσα από την αυτογνωσία, οδηγεί στην ψυχραιμία, την αρετή, την Αγάπη, την κάθαρση... Είναι αλήθεια ότι στην Ακαδημία του φόβου, και της θλίψης "φοίτησαν" όλοι οι φιλόσοφοι, όπως ο Έγελος. Προφανώς η κορυφή των ιδεών της Φιλοσοφικής γνώσης είναι η εύρεση της αλήθειας, της Αρετής, του "Αγαθού"
Προφανώς, είναι γενικά παραδεκτό ότι με κάθε μορφή Τέχνης, όπως και με τον χορό μπορεί να ερμηνευθεί ο ρόλος της Φιλοσοφίας στην ψυχοσωματική απελευθέρωση από τον φόβο. 
Σε λεπτότατη και λεπτομερή προσέγγιση ακολουθεί η σημερινή ημερίδα του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου