Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΝΤΛΙΝ Α. " TO ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ , ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΚΙ ΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ ".


Να το λες το Ευχαριστώ σου,αυθόρμητα και μ' ανιδιοτέλεια.Μόνο τότε έχει Αξία.Ολοι μας χρωστάμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ...στην ίδια την Ζωή! Να το λες το Ευχαριστώ σου...Όχι για τους τύπους της ευγένειας..όταν σου προσφέρεται ''κάτι'' μα για την Ουσία της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης που εμπεριέχει.. Να το λες το Ευχαριστώ σου,για την χαρά της προσφοράς,για την τιμή που σου γίνεται,από θέρμη καρδιάς.! 

Για την μέγιστη Αξία της προσφοράς.! Να το λες το Ευχαριστώ σου,γιατί βρίσκει την γεύση της η Αγάπη..
Nα το λες το Ευχαριστώ σου,για την χαρά του ''δούναι και λαβείν'', για τα δώρα που παράγει αυτό το συναίσθημα, για την δυναμική της συμπεριφοράς του, για την ηθική αξία του Νόστου της αγνότητας....έτσι,γιατί όλα ρέουν μέσα απ αυτήν τη θετική ενέργεια....κι από τα θετικά οφέλη της.
Να το λες το Ευχαριστώ σου...κάνει τον Ουρανό σου πιο λαμπερό.
Να το λες το Ευχαριστώ σου...για Σένα τον ίδιο,σε κάνει καλύτερο Άνθρωπο,σου πλουτίζει την καρδιά!
Να το λες το Ευχαριστώ σου....μην είσαι κακομοίρης και ψευτο εγωιστής...μην Θεωρείς πως ό,τι σου δίνεται είναι δεδομένο..έτσι..γιατί σου το χρωστάνε από κάπου..
Κανείς δε σου χρωστά τίποτα.
Άφησε τις όποιες φτηνές σου δικαιολογίες...ώστε να μην μπορείς να αντιμετωπίσεις τον Εαυτό σου (λες κι είσαι ο Παντοδύναμος, ο νάρκισσος  καταφερτζής που ο καθένας φαντάζει υποχείριο κι υποτακτικός σου).Αντιμετώπισε τον!
{Ξέφυγε από την παγίδα της Σύγκρισης και της Αλαζονικής εξουσίας που εγκλωβίστηκες από την μαρτυρική ερημιά της βολικής εμπάθειας σου..από το αδειο της ψυχής σου κι από την ''πινακίδα'' της κυκλοφορίας σου που λέει..''Ξερεις ποιος Είμαι Εγώ'' ?...
Ποιος είσαι ρε φίλε ? Ένας Αγνώμων και ξεδιάντροπος 24ωρης απασχόλησης,αχάριστος και χαμερπής,κοράκι λαίμαργο που κρώζεις και παραμονεύεις ν'αρπάξεις ..από την ευαλωτότητα του ανθρώπινου πόνου....}
*
Εσύ όμως 'Ανθρωπε,
Να το εκφράζεις,να το λες,να το δείχνεις,να το γράφεις Και Να Το Εννοείς.
Επέλεξε το,ως στάση και οπτική Ζωής.
Μην ξεχνάς πως έτσι η Αγάπη,η καλοσύνη κι η Ελευθερία υφαίνουν τα πανιά της ευγένειας της Ψυχής και της Ηθικής μνήμης.
Μην ξεχνάς πως δίνοντας απλόχερα και νοιώθοντας ευγνωμοσύνη...γεμίζουν τα πνευμόνια σου οξυγόνο,μειώνονται οι πόνοι σου,δυναμώνει το ανοσοποιητικό σου,μυείσαι στην ευτυχία,στην ευχαρίστηση,στην αισιοδοξία,στην αλληλεγγύη,στην κινητοποίηση της φύσης της Ανθρωπινότητας σου.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ ....ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ''ΤΥΠΟΥ'' ΤΥΠΙΚΑ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ.
*
Μαντλιν.


Η φωτογραφία είναι από https://tumblrgallery.com/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου