Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Η Πρέβεζα υποδέχεται ξανά τον Κώστα Καρυωτάκη 90 χρόνια μετά...


Mε τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Κώστα Καλέντζη με τίτλο ”Καρυωτάκης Αποτύπωμα στο Χρόνο” που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Ιουλίου και ώρα 8 το βράδυ στο ατελιέ του (οδός Δαρδανελίων 3, στενό προτομής Καρυωτάκη) συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή που διοργανώνει ο Δήμος, η Π.Ε Πρέβεζας καθώς επίσης σύλλογοι και φορείς.
Το Σάββατο 14 Ιουλίου και ώρα 19.30 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας η λογοτέχνης Ρούλα Γαλάνη και ο φιλόλογος -ερευνητής Κοσμάς Κοψάρης θα παρουσιάσουν την εκδήλωση”Καρυωτακική οδοποιία” .
Την Πέμπτη 19 Ιουλίου ώρα 20:00μμ στην  οδό Δαρδανελίων απέναντι από την προτομή του Κώστα Καρυωτάκης η παλιά και η νεώτερη γενιά θα συναντηθούν και θα τιμήσουν τον ποιητή. Συγκεκριμένα μαθητές θα παρουσιάσουν έργα του Κώστα Καρυωτάκη ιδωμένα μέσα από τα δικά τους μάτια με την καθοδήγηση της φιλολόγου Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου, ενώ ο κ.Τάσος Αναστασόπουλος επίτιμος πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης θα δώσει την δική του προσέγγιση στο έργο του ποιητή.
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Πρέβεζας θα γίνει προβολή της ταινίας του Κύπριου σκηνοθέτη Κύρου Παπαβασιλείου "Οι εντυπώσεις ενός πνιγμένου” η οποία είναι βασισμένη στην ομώνυμη επιστολή του Κώστα Καρυωτάκη και έχει προβληθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης. Αμέσως μετά την “σκυτάλη” θα πάρουν οι Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης κεντρικοί πυρήνες του συγκροτήματος Δραμαμίνη οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα μέρος από το δίσκο τους με τα 14 μελοποιημένα και "οπτικοποιημένα” ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη.
Το Σάββατο 21 Ιουλίου, στο Βαθύ απέναντι από το Μνημείο Καρυωτάκη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με ομιλητές την καθηγήτρια νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστίνα Ντουνιά και τον ποιητή φιλόλογο-ερευνητή Τάσο Μακράτο , απαγγελία ποιημάτων από τον ηθοποιό Κώστα Κορωναίο και μουσικό πρόγραμμα από την καθηγήτρια μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας Μαριάννα Τζαφέρη και τον πρεβεζάνο μουσικό Βασίλη Τζίμα.
Την Κυριακή 22 Ιουλίου στην πλατεία Δικαστηρίων θα μιλήσουν οι Ιωάννης Βέλλης γεν.γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και η Εκπαιδευτικός συγγραφέας Αλεξάνδρα Κωστάκη ενώ η βραδιά θα κλείσει με συναυλία Πρεβεζάνων μουσικών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου