Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ένα ποίημα για την αγάπη - Ποίημα που δημιούργησε μία ομάδα 7χρονων παιδιών που συμμετέχει στο Εργαστήρι Λόγου, Σκέψης & Τεχνών της Δώρας Μαργέλη

Συγγραφείς του ποιήματος είναι Τα " ρητοράκια ". Μία ομάδα 7χρονων παιδιών που τρία χρόνια τώρα συμμετέχει στο πρότυπο εργαστήριο δημιουργικού προφορικού λόγου στο Εργαστήρι Λόγου, Σκέψης & Τεχνών. Το πρόγραμμα σχεδιάζει και εμψυχώνει η φιλόλογος Δώρα Μαργέλη. Η ομάδα ασκείται στο λόγο, διαβάζει παραμύθια , φτιάχνει στιχάκια, παίζει με τις λέξεις, δίνει φωνή σε άψυχα αντικείμενα, γράφει παραμύθια ! Το ποίημα «η αγάπη» προέκυψε από άσκηση δημιουργικής γραφής . Συμμετείχαν όλα τα παιδιά στη συγγραφή με ενθουσιασμό και πείσμα για να βρουν την καλύτερη λέξη, την ωραιότερη ρίμα ! Διασκέδασαν, ένιωσαν και να το αποτέλεσμα !



Ένα ποίημα για την αγάπη Ήτανε μια φορά η αγάπη, μα είχε μπει σ ένα ντουλάπι! Την έψαχνε καιρό η καρδιά Μα ήτανε πολύ μακριά. Την έψαχνε κ ένας σοφός που ήτανε πολύ μικρός! Την έψαχνε και η αγκαλιά που ένιωθε τόση μοναξιά! Μα η Αγάπη μοναχά ζητά να δώσει στα παιδιά χαρά! Να είναι ο κόσμος λαμπερός και να μην γίνει θλιβερός! Τότε της είπε το φεγγάρι πως θα της δώσει ένα δοξάρι! Να παίξει ένα μαγικό βιολί να σκορπιστεί η μουσική στη γη!

Σίλεια,Πέτρος, Φίλιππος, Νικόλας, Σταύρος



Οι ζωγραφιές είναι των παιδιών της ομάδας " Τα ρητοράκια "










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου