Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Νέος Γενικός Γραμματέας της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» ο Γιάννης Βέλλης







Ο Γιάννης Βέλλης, Ηπειρώτης δημοσιογράφος, φωτογράφος και λογοτέχνης, είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» για την χρονική περίοδο 2018-2020, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Η "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ "(Π.Ε.Λ.) ιδρύθηκε το 1973. Είναι μία από τις πιο παλαιές και δραστήριες λογοτεχνικές ενώσεις της χώρας. Το δυναμικό της Π.Ε.Λ. αριθμεί πάνω από 500 μέλη, τα οποία έχουν πλούσιο πνευματικό και λογοτεχνικό έργο σε όλα τα είδη του λόγου (ποίηση, πεζογραφία κ.λπ.).
Επίσης θα συμμετέχει ως ιδρυτής της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ με σεβασμό στον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ και το έργο του» και ως εκπρόσωπος της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ», στις εκδηλώσεις του Δήμου Πρέβεζας για τα 90 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ποιητή Κώστα Καρυωτάκη στην πόλη της Πρέβεζας.

«Πάλι σε σκέφτομαι, όσο η λεμονιά αγκαλιάζει τους τοίχους και χαμογελά αισιόδοξα στον ήλιο/ να σβήνεις το τελευταίο σου τσιγάρο, χαράζοντας με μια κοφτή ματιά την καρδιά μου/ μετά να χάνεσαι με το ποδήλατο όπως ήρθες, γλυκιά και φωτεινή, στα αδιέξοδα του κόσμου/ αφήνοντας στον άνεμο μια φωνή χαδιάρικη να σβήνει τις σκιές, μαζί κι ένα μήνυμα/ οι ποιητές, οι γραφιάδες χαμένοι είναι, όταν πνίγονται σε συναισθήματα». Γιάννης Βέλλης 

Who is Who

Γεννήθηκε στην Ήπειρο το 1967 (Κεραμίτσα Φιλιατών Θεσπρωτίας). Ηπειρώτης στην καταγωγή και από τους δύο γονείς (Οικογένειες Βέλλη & Πασχάλη). Από το 1982, ζει στον Περισσό και εργάζεται στη Νέα Ιωνία Αττικής. Δημοσιογράφος, φωτογράφος, συγγραφέας, ποιητής. Τακτικό μέλος και κριτής της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ». Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ», στην «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Σ.Ε.» Δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού. Με κοινωνικούς αγώνες από το 1988 μέχρι σήμερα. Μέλος αντιρατσιστικών οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων κοινωνικού χαρακτήρα. Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας, Σύνδεσμος & μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών πανελλαδικών και τοπικών Συλλόγων. https://www.facebook.com/john.vellis











2 σχόλια: