Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΜΑΝΤΛΙΝ Α. '' Η Πενιχρότητα του Νου & Της Καρδιάς ''

Admovere - ViolaVistosu - Artwork 

Δεν την αντέχω πια..όχι μόνο,να την συναναστραφώ,μα ούτε και να την συναντώ στο διάβα μου.
ΜιΖέρια ΚακοΜοιρίδου τ΄όνομα της. Γνωστή τοις πάσι.!
Μια ασουλούπωτη κακιασμένη μορφή,μάτια απατηλά,μια επιτηδευμένη ανημπόρια, μυρωδιά αρνητίλας κι ένα κλαψιάρικο μαιμουδοχαμόγελο στα χείλη,που στα μάτια της δεν φτάνει ποτέ.
Μια τελευταίας τεχνολογίας συναισθηματική αιμορουφήχτρα,που στην ουσία ζητιανεύει την ίδια την ζωή. Την δική σου Ζωή,φίλε,ενώ την ίδια στιγμή στο υπόγειο του μυαλού της εργάζεται σκληρά η εξαπάτησή σου.
Επικαλείται το φιλότιμό σου,το συναίσθημα σου,με απίστευτα περίτεχνη στρατηγική.
Το μάτι της,πάντα πεινασμένο.Είναι που..ό,τι της δόθηκε στην Ζωή,δεν της ήταν ποτέ αρκετό.Δεν της έφτανε.Ήθελε πάντα κι άλλο.
Μια παρενέργεια ηθικοπροβληματική. Απόρροια 
Μικρόνοιας,Απληστίας κι Αγνωμοσύνης.
Η στρέβλωση της πραγματικότητας ειδικότητά της, ώστε να καταφέρει να πείσει τον συνομιλητή της..για την ''μαύρη'' της την μοίρα,την Ζωή που την αδίκησε,τον κόσμο γύρω που θελει το κακό της..τον άπονο ντουνιά.
Δηλώνει μετανοιωμένη για την ζωή της (κάτι που συνηθίζεται να το λένε οι Βολεμένοι ) έτσι γιατί η ''κλάψα'' είναι η δεύτερη φύση της.
Μοιρολατρεί,χωρίς να χάσει ευκαιρία.
Καταφέρνει δε,και προσκολλάται με ευκολία κι αδιακρισία,καθότι αναξιοπρεπής.
Εσύ ''τσιμπάς'' το δόλωμα..και σαν μεγαλόκαρδος,αρχίζεις να της χαρίζεις απλόχερα τις όμορφες στιγμές σου (που εσύ ο ίδιος δημιουργείς κι όχι γιατί σου χαρίστηκαν,από μόνες τους)..να προσπαθείς να της ''φτιάχνεις'' την διάθεση (που ποτέ δεν φτιάχνει) κι εκεί φίλε μου αρχίζει το ταξίδι στο ''τραινάκι του τρόμου'' κι είσαι κι οδηγός του.
* * Κάπως ετσι εισβάλλει στην ζωή σου,αφού εγκρίνει κι ενστερνίζεται τον τρόπο σου,προσπαθεί να ζει την δική σου ζωή, μιμείται συμπεριφορές σου,  ατάκες σου,εκφράσεις σου..και προσεταιριζόμενη το περιβάλλον σου,σε περιγελά,σε κουτσομπολεύει και σε καθιστά εν ολίγοις ψυχικά και πνευματικά ανελεύθερο.
* * Σου ρουφά το Είναι σου. Ζει παρασιτικά.Είναι σαν την Μελίγκρα,που κάθεται στο βλαστάρι κι έτσι βοηθιέται κι ο μύκητας της καπνιάς ν αναπτυχθεί και να απομυζούν την ενέργεια σου...κι Εσύ,ακόμα ψάχνεις..τι σου συμβαίνει.
* * ΦΙΛΕ ΜΟΥ...Δεν υπάρχει χειρότερη παρέα,απ την Μιζέρια Κακομοιρίδου.
Είναι Αγέλαστη,Αχρωμη..και με Μούτρα διαρκώς ''ξινισμένα'' που αντί να τα βάλει στο ψυγείο,να μην της χαλάσουν,τα παίρνει και τα βγάζει βόλτα αγκαλιά με την προβοσκίδα της και τις παρωπίδες της ..που είναι πλέον αξεσουάρ της φορεσιάς της.
* *Σε λίγο καιρό κι αφού η δική σου ψυχολογία..χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή..θα αναγκαστείς,να επιλέξεις το πεδίο της μάχης με το εν λόγω βαμπιρικό περιστατικό ή θα διαλέξεις την κατάλληλη στιγμή της αξιοπρεπούς αποχώρησής σου.
Η αποθεραπεία σου θα διαρκέσει,αναλόγως το ψυχικό τραύμα.
ΜΑΝΤΛΙΝ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου