Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Συνέντευξη του κ. Παύλου Ναθαναήλ στη Μαντλίν

Η Μαντλίν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρώην Πρόεδρο και νυν Αντιπρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύριο Παύλο Ναθαναήλ,τον μοναδικό Ελληνα που κατέλαβε την υψηλότερη θεση στο B.B.C αυτή του Διευθυντή Προγραμμάτων Νοτίου Ευρώπης! Ενας ξεχωριστός Άνθρωπος, με πολύ μεγάλο έργο στην πορεία του,όπως θα διαπιστώσετε στην συνεντευξη που παραχωρηθηκε στο filoxeniart.






ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ https://www.filoxeniart.com/


Ο Παύλος Ναθαναήλ,γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου,όπου έζησε τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια.Άρχισε ν΄ασχολείται με την Λογοτεχνία πολύ νέος.Δημοσίευσε κείμενα του σε περιοδικά από την ηλικία των 17 ετών,ενώ το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε στα 18 του.Αργότερα ήρθε στην Αθήνα όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος και Καθηγητής Αγγλικών.Παράλληλα σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Νομικά.Τα δεύτερα τα εγκατέλειψε γιατί ''διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να γίνει δικηγόρος''.Ύστερα από επιτυχία σε ειδικό διαγωνισμό προσλήφθηκε στο ΒΒC όπου εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια.Η μακρά παραμονή του στο Λονδίνο ''άλλαξε την οπτική του γωνία''.Επίσης ολοκλήρωσε τις σπουδές του παίρνοντας Πτυχίο Διεθνών Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Στο BBC ανέβηκε με γοργό ρυθμό τις βαθμίδες της ιεραρχίας κι έφθασε στη θέση του Διευθυντή Προγραμμάτων Νοτίου Ευρώπης.Είναι ο μόνος 'Ελληνας που κατέλαβε τόσο υψηλή θέση στο BBC.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε και πάλι με την δημοσιογραφία και για ένα διάστημα διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΑ. Η παράλληλη ενασχόληση του με την Λογοτεχνία συνεχίσθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Έχει εκδώσει 3 ποιητικές συλλογές,1 συλλογή διηγημάτων,2 τόμους δοκιμίων και 3 ανθολογίες.Δημοσίευσε εκατοντάδες άρθρα σε λογοτεχνικά περιοδικά κι εφημερίδες.Μετέφρασε πολλά έργα της Αγγλόφωνης Λογοτεχνίας καθώς και βιβλία γύρω από την Διεθνή Πολιτική.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κι αντιπρόεδρος του ''Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών & Παγκοσμοιοποίησης''. Έχει ανακηρυχθεί Ευεργέτης το 2013 στην Γενική Συνέλευση της Ε.Ε.Λ
Είναι από τους σημαντικότερους πνευματικούς Ανθρώπους της χώρας μας.Μοναδικά ξεχωριστή προσωπικότητα,οξυδερκής,πολυμαθής κι εμβριθής,πνευματικά άγρυπνος,βαθύς γνώστης της Ιστορίας και του Πολιτισμού! Κοινωνικά ευαισθητοποιημένος,διαφωτιστικός, υπόδειγμα ήθους και συμπεριφοράς και ένας Γνήσιος Στοχαστής με κριτική ανησυχία.
Τον Ευχαριστούμε.!
Μαντλίν





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου