Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Νίκος Βαρδάκας " Σαν νύχτες μοιάζουνε οι ελπίδες " Αφηγήματα , e-book



Το βιβλίο του Νίκου Βαρδάκα " Σαν νύχτες μοιάζουνε οι ελπίδες " , Αφηγήματα 

Εκδόσεις - Διάνυσμα
κυκλοφορεί σε e - book στην διεύθυνση :


Ενδεικτικά κείμενα  από το βιβλίο 

80’s

To δωμάτιο σου είναι διακοσμημένο με μία εποχή.80’s!H αγάπη σου είναι ταυτόχρονα και έρωτας. Το στερεοφωνικό σου συγκρότημα πάλλεται από τους ήχους των Slayer ,Motorhead, Iron Maiden, Judas Priest και άλλων  “ιερών τεράτων” της heavy metal μουσικής που λατρεύεις να ακούς ακόμα.
Οι αφίσες στον τοίχο δεν είναι τίποτα άλλο απ΄τους αγαπημένους σου ήρωες των τηλεοπτικών σειρών.Dohn Johnson,Bruce Willis,David Hasselhoff!
H επιθυμία σου όμως να τερματίσεις το Cabal στην οθόνη του ηλεκτρονικού σου υπολογιστή είναι ίδια όπως τότε.
Γι’αυτό και μετά έχουνε σειρά το Rainbow Islands.Bubble Bobble,Wonder Boy και όλα εκείνα τα παιχνίδια που εκπλήρωναν την επιθυμία σου να είσαι  ατρόμητος έστω και σε έναν εικονικό κόσμο.
Το βιολογικό ρολόι αναφέρει ότι είσαι 39 χρόνων. Η “ενέργεια” σου όμως ταιριάζει όπως τότε σε εκείνη την ηλικία που ήσουνα νέος. Στα 80’s.

✿✿✿✿

John Hughes

Όταν έρχονται Χριστούγεννα είμαι σίγουρος πώς ένα παιδί “ Home Alone”,μπορεί να αποτρέψει τους υποψήφιους 2 ληστές από τα μοχθηρά σχέδια τους.
Και αν τις διακοπές εκείνων των άγιων ημερών τα σχολεία είναι κλειστά, την υπόλοιπη περίοδο ο Ferris Bueller δεν έχει  κανένα πρόβλημα να γοητεύει τους συμμαθητές του και να φέρνει στα όρια τους καθηγητές ,εφευρίσκοντας τρόπους για να λείπει από τα μαθήματα.
Πώς είναι όμως μια παρέα 5 διαφορετικών χαρακτήρων να  αναγκάζονται να μοιράσουνε τον χρόνο τους, ένα πρωί του Σαββάτου σε μια βιβλιοθήκη γυμνασίου ;Χμμ νομίζω ένα “Βreakfast Club” έχει έτοιμη την απάντηση.
John Hughes κάθε “Pretty in Pink” έφηβη γιορτάζει τα γενέθλια της με “16 candles” γιατί η αγάπη για τα 80’ς είναι δώρο πολύτιμο από δημιουργούς σαν εσένα.

✿✿✿✿

Αριθμός

Ξυπνάς το πρωί στις 07.00 για να πάς στην εργασία σου. Πρέπει να επιβιβαστείς στο λεωφορείο 27 για να κατευθυνθείς στο γραφείο.
Εκεί συνήθως καταχωρείς έγγραφα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Κάποια στιγμή πρέπει να πάς στην τράπεζα, όπως οφείλεις για τις καθημερινές συναλλαγές.
Όταν τελειώσεις και με αυτή την υποχρέωση, γρήγορα αγοράζεις τοστ απ΄την κοντινή κρεπερί.
“Tα ρέστα σου” λέει ο υπάλληλος μόλις τον πληρώσεις.”Eυρώ,PIN, αποδείξεις,λογαριασμοί…Φτάνει πια!Είμαι άνθρωπος, και όχι αριθμός” φωνάζεις αγανακτισμένος.
Ένας νεαρός περπατάει δίπλα σου, συνοδευόμενος απ΄την κοπέλα του.
Η συμπεριφορά σου, της τραβάει την προσοχή.
“Τι έπαθε αυτός και έχει νευριάσει τόσο πολύ;”
“Nούμερο είναι κούκλα μου” της απαντάει και γελάει σαρκαστικά.

✿✿✿✿

Τίμιος γίγαντας

Ήμουν πεσμένος στα γόνατα, μπροστά απ΄την τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού. Είχα σφίξει τις γροθιές μου μόλις ο Καμπούρης κέρδισε το φάουλ από τον σοβιετικό αντίπαλο.
Απέμεναν 4 δευτερόλεπτα για να λήξει η 5λεπτη παράταση  αλλά στα μάτια ενός 11χρονου έμοιαζαν αιωνιότητα.
Οι γονείς μου ένιωθαν την ίδια αγωνία με μένα, αλλά ήταν δύσκολο να την κρύψουνε .Ο Φάνης ,ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και οι άλλοι παίχτες της εθνικής ομάδας σήκωναν ασυνείδητα μια ολόκληρη χώρα στους ώμους τους.
Κάθε βολή που ευστόχησε ο “τίμιος γίγαντας”, ήταν ένα βήμα πιο κοντά στην ιστορική νίκη. Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει ακόμα. Γιούχαρα με όλη την δύναμη της ψυχής μου στην τελευταία επίθεση που πραγματοποιήσανε οι αντίπαλοι.
Το άστοχο σούτ του Γιοβάισα, ήταν αρκετό ώστε να “πετάξω” κυριολεκτικά μέχρι τα ουράνια. Έκλαψα γιατί κάθε φράση του Φίλιππου Συρίγου που  μετέδιδε τον αγώνα ήταν η πιο όμορφη αθλητική περιγραφή που αποτυπώθηκε ποτέ στο θυμικό μου.
Τι νύχτα μαγική!

Βιογραφικά Στοιχεία 


Γεννήθηκα το 1976 στήν Θεσσαλονίκη όπου και μένω.Το 2013 εκδόθηκε το έργο "Πλατεία Συντάγματος" απο τις εκδόσεις "Ρώμη".Το 2014 επίσης κυκλοφόρησε σε συλλογή για το έτος Ελ Γκρέκο το κείμενο μου με τίτλο "Τολέδο εν καιρώ καταιγίδος"απο τον ίδιο εκδοτικό οίκο όπως και το 2015 η ποιητική μου συλλογή με τίτλο "2015".Το 2015 κυκλοφόρησε το κείμενο μου με τίτλο "Αφιερωμένο" απο την 2η ομαδική ποιητική συλλογή απο τις εκδόσεις Διάνυσμα.Το 2016 πλέον απο τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί η 3η ομαδική ποιητική συλλογή,όπου συμμετέχω με 2 κείμενα.
Σε μορφή free ebook κυκλοφόρησε με αυτοέκδοση το έργο μου "Μέχρι την Λύτρωση" το 2015.Με τις εκδόσεις Διάνυσμα κυκλοφόρησαν το 2016 τα έργα μου σε μορφή free ebook "Σαν νύχτες μοιάζουνε οι ελπίδες" και η "Νοσταλγία".Την ίδια χρονιά το κείμενο μου "Διαδρομή" συμμετέχει στην συλλογή Τρενογραφίες του tovivlio.net.Eπίσης κυκλοφορεί πλέον απο το tovivlio.net το ebook με τίτλο "Bonsai stories"όπου υπάρχει το κείμενο μου "Σκοτάδι".
Οσον αφορά το 2016 στο blog μου,φιλοξενούνται 4 συλλογές μου.Τα "Αταίριαστα",τα "Πρώιμα(1992-2005)" ,τα "Κείμενα"και "2005-2015" .To 2017 φιλοξενoύνται οι νέες μου δουλειές με τίτλο "Συναισθήματα" ,"Ιστορίες της πόλης"και "Παρελθόν". Νίκος Βαρδάκας 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου