Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΑΜΑΝΔΑΝΗ " Βασιλιάς ή Σκύλος "


Συγγραφέας - Κατερίνα Ραμανδάνη
Εκδότης - ΠΝΟΗ
Χρονολογία - Έκδοσης Μάιος 2017

Είδος - Μυθιστόρημα
Αριθμός σελίδων - 252
Διαστάσεις  - 21x14

ISBN13 9786188303678


Από τις εκδόσεις Πνοή κυκλοφορεί το βιβλίο της Κατερίνας Ραμανδάνη «Βασιλιάς ή Σκύλος» που είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Θα ζήσεις σαν βασιλιάς και θα πεθάνεις σαν σκύλος» του είπε η Σιλβάνα, η Ισπανίδα τσιγγάνα. Ένας χρησμός που έκρυβε μέσα του δόξα αλλά και πόνο, θα καθόριζε τη ζωή του. Ο Άκης, τρίτος γιος μιας πολύ φτωχής οικογένειας στον Ωρωπό καταφέρνει να γίνει σπουδαίος παράγοντας στην πόλη του και να ζήσει σαν βασιλιάς. Ο έρωτας, τα χρήματα, τα ταξίδια, οι γυναίκες και οι περιπέτειες, είναι άφθονα. Όμως κάτι δεν πάει καλά, κι εκείνος τρέμει για το τέλος του… Άραγε, θα επιβεβαιωθούν τα προφητικά λόγια; Θα καταφέρει ν’ αλλάξει την ροή των γεγονότων;

Απόσπασμα 


Η Σιλβάνα τον υποδέχτηκε με όρεξη στο σπίτι της. Φορώντας ένα πτυχωτό κατακόκκινο φόρεμα με κρόσσια και φρου φρου κι ένα γαρίφαλο καρφιτσωμένο στα μαλλιά πίσω απ’ τ’ αφτί της, ξεκίνησε τον χορό της τσιγγάνας. Τα μαύρα της παπούτσια με τα τακούνια ήταν ειδικά για την περίσταση. Ο ρυθμός της μουσικής που σιγόπαιζε στο δωμάτιο ανέβαζε τους χτύπους της καρδιάς του επικίνδυνα. Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική. Ένα χοντρό κερί αχνόφεγγε πάνω στο κομοδίνο της, ενώ εκείνος πάνω στο κρεβάτι παρακολουθούσε τη μάγισσα να τον παρασέρνει σ’ έναν άλλον κόσμο. Ο ήχος απ’ τις μεταλλικές τάπες των μαύρων παπουτσιών της στο ξύλινο δάπεδο κρατούσε το βλέμμα του Άκη στα ψηλά της πόδια, που τα επιδείκνυε ανασηκώνοντας το μακρύ της φόρεμα. Οι κινήσεις της ήταν κοφτές, ενώ τα χέρια της τραβολογούσαν με χάρη το φόρεμα πότε δεξιά και πότε αριστερά δημιουργώντας μια κόκκινη ανοιχτή βεντάλια που εντυπωσίαζε τον πελάτη της. Η σπινθηροβόλα πράσινη ματιά της του έδωσε τη χαριστική βολή. Την παρατηρούσε καθηλωμένος, τη θαύμαζε και την ποθούσε. Το φλαμένκο της ήταν ένα ατέλειωτο μαρτύριο. Έμοιαζε με κάλεσμα, γυναικείο κι ανελέητο, που τον μαγνήτιζε και λύγιζε τις αντιστάσεις του. Έκανε μια διπλή στροφή γύρω απ’ τον εαυτό της δίνοντας απότομα τέλος στον χορό με το οριστικό κροτάλισμα των δυνατών ποδιών της. Το ενθουσιώδες χειροκρότημα, το απερίσπαστο βλέμμα του κι ο έντονος θαυμασμός, ήταν το παράσημο της Σιλβάνας, της σενιορίτα απ’ τη Σεβίλη της Ισπανίας όπου οι χοροί φλαμένκο διαρκούν ως τη χαραυγή. Όρμηξε πάνω της σαν ταύρος. Της γρατζουνούσε το πλούσιο στήθος με το πιγούνι του, ενώ ψαχούλευε με τα χέρια του το κορμί της. Το άλικο φόρεμά της ήταν γι’ αυτόν κόκκινο πανί. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου είχε πέσει πάνω της πετώντας βίαια τα παπούτσια πάνω στο ξύλινο δάπεδο. Ο χορός των δύο μόλις είχε αρχίσει. Ο Άκης κυριαρχούσε κι η Σιλβάνα υποτασσόταν στον εραστή της. Η λάμψη των άστρων έσβησε και το φεγγάρι αποκοιμήθηκε χαμογελώντας, ενώ το κερί έλιωνε αργά ως το ξημέρωμα, μάρτυρας του πάθους τους ως την αυγή, που τους βρήκε κοιμισμένους αγκαλιά. «Καλημέρα» του είπε η Σιλβάνα τραβώντας την αραχνοΰφαντη κουρτίνα για να μπει το φως του ήλιου που τώρα πια κόντευε να μεσουρανήσει. Του πρόσφερε πρόσχαρα μια κούπα με ζεστό καφέ, καθώς εκείνος χασμουριόταν τεντώνοντας τα δυνατά του χέρια.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Κατερίνα Ραμανδάνη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1969. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατάγεται από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Σπούδασε προγραμματισμό στο ΕΛΚΕΠΑ και παρακολούθησε πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Είναι μέλος του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ και μέλος του Ομίλου της ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και νήσων. Εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους. 
Το 2013 απέσπασε δύο φορές το Γ΄ βραβείο από το «ΚΕΛΑΙΝΩ». Το 2014 ποιήματά της βραβεύτηκαν από το «Καφενείο των Ιδεών, ενώ πήρε το Α΄ βραβείο σε δύο κατηγορίες ποιημάτων στα «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ». Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Σημάδι εκ γενετής» βραβεύτηκε επίσης από το «ΚΕΛΑΙΝΩ». Το 2016 και το 2017 απέσπασε το Α΄ βραβείο από την «ΕΠΟΚ». Επίσης πήρε βραβείο ερωτικής ποίησης από τον σκηνοθέτη Θ. Αγγέλου και το ΚΕΛΑΙΝΩ στον Πισσώνα Ευβοίας τον Μάιο του 2016. 
Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», στο «ΚΕΛΑΙΝΩ», στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και στη «FREE SUNDAY». 
Έργα της συγγραφέα: «Σημάδι εκ γενετής», «Θελξιέπεια», «Ο σφυγμός μου ακουμπά πάνω σου». 
Επικοινωνία 
ramadani.katrin@gmail.com 
Facebook: Katerina Ramadani, Κατερίνα Ραμανδάνη (σελίδα) 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου