Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ.... ΛΟΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ....




Γνωρίζετε ποια είναι η πιο δύσκολη γλώσσα; Είναι η γλώσσα την οποία μιλούν οι ξεκάθαροι άνθρωποι. Ομιλείται δε από πολύ λίγους. Δυστυχώς οι ξεκάθαροι άνθωποι ανήκουν σε πολύ μικρή κατηγορία, είναι είδος σε ανεπάρκεια. Είναι αυτοί που δεν έχουν να αποδείξουν σε κανέναν τίποτα. Οι κουβέντες τους διακρίνονται για τη ντομπροσύνη τους, τα λόγια τους είναι ξεκάθαρα, σταράτα, είναι αυτά που θα σου πουν κοιτάζοντας στα μάτια, στα μούτρα, είναι λόγια αληθινά και ας πονάνε ενίοτε, αξίζουν όμως. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα μπερδέψουν, να τα μασήσουν γι΄αυτό και ξεχωρίζουν.
Οι άνθρωποι αυτοί ξεχωρίζουν γιατί ξηγιούνται χωρίς ίχνος υπεκφυγής, ξηγιούνται σπαθί, ξηγιούνται τίμια, ηθικά και δεν διακατέχονται από φόβο για να πουν αυτό που θέλουν και αυτό που αισθάνονται. Τα λόγια τους είναι βγαλμένα απ΄τα βάθη της ψυχής τους, είναι λόγια ατόφια, καθάρια όπως καθάρια είναι η όψη τους αλλά και το βλέμμα τους. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν δισταγμό να κοιτάξουν κατάματα και να μιλήσουν με τη γλώσσα της αλήθειας που η ριμάδα είναι γλώσσα τόλμης την οποία δυστυχώς μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν έχει το σθένος να την τολμήσει.... Είναι ευλογία όσοι εξ ημών έχουν το τσαγανό να την ομιλούν.
Στα ξεχωριστά αυτά άτομα η προσποίηση είναι άγνωστη. Επ΄ουδενί τα άτομα αυτά θα παίξουν με τις ψυχές των άλλων και επ΄ουδενί θα εκμεταλλευτούν συναισθήματα για να εξυπηρετήσουν τα όποια συμφέροντά τους. Γνωρίζουν να διεκδικούν και στο τέλος κερδίζουν αυτό που θέλουν. Δημιουργούν σχέσεις και δεν σκιάζονται ούτε φρικάρονται από αυτές. Δεν επιχειρούν να αποφύγουν τις δεσμεύσεις, ούτε φοβούνται μήπως και τσαλακώσουν την εικόνα τους. Το γέλιο τους πηγάζει μέσα απ΄τη καρδιά τους, δεν διστάζουν να κλάψουν, το δάκρυ δε του κλάματός τους είναι δάκρυ που αναβλύζει απ΄τα ενδότερα της ψυχής τους.
Οι άνθρωποι αυτοί ξεχωρίζουν γιατί μιλάνε λίγο, γνωρίζουν όμως πολλά. Είναι άνθρωποι των πράξεων και όχι των αέρινων λόγων και θεωριών. Αρέσκονται στην ποιότητα και όχι στη ποσότητα. Δεν είναι απομίμηση ή παραλλαγή κάποιου άλλου, αλλά είναι αυθεντικοί, έχουν αυτογνωσία, είναι ο εαυτός τους, είναι περήφανοι γι αυτό και δεν διστάζουν να το διαδώσουν ευρέως. Διακρίνονται για τη πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητες που αυτός εκπέμπει. Χαρακτηρίζονται για τη γνώση του εαυτού τους και των χαρακτηριστικών που αυτός έχει. Γνωρίζουν τι θέλουν και δεν το αναζητούν σε κάθε σταθμό κατά τη διαδρομή τους στο διάβα της ζωής. Ξέρουν να πατούν στα πόδια τους σθεναρά καθ΄ότι περπατούν χωρίς να παραπατούν και να παραπαίουν όπως οι οινόφλυγες. 
Οι άνθρωποι αυτοί ξεχωρίζουν γιατί επιθυμούν την ειλικρίνεια, είναι λάτρεις της ειλικρίνειας, διακρίνονται και οι ίδιοι άλλωστε γι΄αυτήν και όχι για την προσποιητή συμπεριφορά χαρακτηριστικό της οποίας είναι η απόκρυψη των αληθινών συναισθημάτων και σκέψεων. 
Οι άνθρωποι αυτοί ξεχωρίζουν και για την αγάπης τους. Την τέχνη της αγάπης τη γνωρίζουν άριστα. Αγαπούν παθιασμένα, αληθινά, γνήσια, δίνουν πολλά, κρατούν όμως και για τον εαυτό τους ''κάτι''... Είναι αυτό που σε τυχόν απογοήτευση επέλθει στον μέλλον θα μετριάσει τον πόνο. Ο σεβασμός προς τον σύντροφό τους είναι δεδομένος, φανερός και το φέρσιμό τους ό,τι ακριβώς του αρμόζει.Προκειμένου δε να πετύχουν τις όποιες προσωπικές τους φιλοδοξίες δε υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσουν τα αισθήματα του συντρόφου τους. Δεν του προκαλούν ανασφάλειες και φοβίες. Αντίθετα, η προστασία και η φροντίδα τους είναι υπαρκτή και ολοφάνερη, όπως είναι και η αγάπη τους την οποία δεν εχουν μάθει να κρύβουν κάτω απ΄το χαλί. 
Ό,τι προσφέρεται στους ανθώπους αυτούς γνωρίζουν τον τρόπο πως να το εκτιμήσουν και έχουν μάθει να αναγνωρίζουν την αξία που έχει ο κάθε άνθρωπος. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδοκιμάσουν ανθρώπους με λόγια, κινήσεις ή μορφασμούς που έχουν χαρακτήρα εμπαιγμού, δεν υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσουν ανθρώπους. Επιδεικνύουν αδιαφορία προς τις μικρότητες και αντιμετωπίζουν τις δισκολίες με αξιοπρέπεια και χιούμορ, δεν γονατίζουν. 
Κύρια χαρακτηριστικά των ξεχωριστών ανθρώπων, των αληθινών ανθρώπων είναι η απέχθεια προς το ψέμα, η αγάπη προς τη γνησιότητα και τη ντομπροσύνη και το μίσος προς την υποκρισία. Δεν επιδιώκουν τον σεβασμό των άλλων προς το πρόσωπό τους. Όμως τον κερδίζουν και τον κερδίζουν με τους τρόπους τους, με τη συμπεριφορά τους. Με τη στάση τους κερδίζουν την προσοχή των άλλων την οποία ούτε αυτή επιδιώκουν. Από τους άλλους ανθρώπους ξεχωρίζουν για το τσαγανό τους και την ικανότητα προσέγγισης κάποιου με ειλικρίνεια, απλότητα, σαφήνεια και ακρίβεια. Ξεχωρίζουν επίσης για το εγκάρδιο και όχι προσποιητό χαμόγελο. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να φανερώσουν τη συμπάθειά τους αλλά και τις αντιπάθειές τους. Δεν σχετίζονται με το πλήθος που δρα μαζικά χωρίς οργάνωση, ανεξέλεγκτα και βίαια. Οι φίλοι των ανθρώπων αυτών είναι λίγοι, είναι όμως φίλοι αληθινοί, φίλοι καρδιακοί.
Οι ξεχωριστοί άνθρωποι κατά το πέρασμά τους απο τό κακοτράχαλο μονομάτι της ζωής, ακολουθούν μια πορεία σταθερή. Βεβαίως έχουν μάθει να ακούν αλλά δεν απομακρύνονται από τις θέσεις τους και τις αρχές τους. Η επιβεβαίωση από τους άλλους είναι περιττή γι΄αυτούς, ούτε η επιβράβευση τους είναι αναγκαία. Προβάλλουν σθεναρή αντίσταση σε τάσεις παροδικές που διαμορφώνονται σε συγκεκριμένο τομέα και ακολουθούνται από μεγάλη μάζα ανθρώπων. Τις θέσεις τους και τις απόψεις τους τις υποστηρίζουν με πάθος και προπαντός δεν κρύβονται από ανθρώπους τους οποίους δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν αλλά ούτε και από καταστάσεις τις οποίες επίσης δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν. 
Οι περί ου ο λόγος άνθρωποι, δεν συμμετέχουν σε ''μυστικά'' δείπνα μήτε σε συναθροίσεις ''κρυφές''. Δεν έχουν μάθει να δρουν κάτω απ΄το τραπέζι. Δεν έχουν μάθει να ενεργούν στα σκοτάδια αλλά στο φως. Εκεί τους οδηγεί η ψυχή τους.
Στη κατηγορία αυτή των ανθρώπων, οι άνθρωποι είναι λιγοστοί, σπανίζουν γιατί τολμούν να είναι ο εαυτός τους και δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα μα τίποτα σε κανέναν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου