Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ» της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου και θεατρική παράσταση που βασίζεται σε αυτό .






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Εκδόσεις Ωκεανός & η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση που βασίζεται στο νέο μυθιστόρημα της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου ( Μουσικός-Υψίφωνος-Συγγραφέας ) το οποίο και θα παρουσιάσει

" ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ "

την Παρασκευή 26 Μαΐου 19.30
Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.)
Ακαδημίας & Γενναδίου 8 «7ος όροφος»
Σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χαιρετίζουν: 
Παύλος Ναθαναήλ (Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών)
Κώστας Καρούσος(π. Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λογοτεχνών, εικαστικός, κριτικός λογοτεχνίας).
Κλέλια Χαρίση (Διευθύντρια Λόγου & Τέχνης του Ομίλου για την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων). 

Ομιλούν: 
 Παναγιώτα Μπλέτα (συγγραφέας/διανοήτρια)
Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης (σκηνοθέτης & παραγωγός. Ιδρυτής της Α.Μ.Κ.Ε t-short).

Θεατρική παρουσίαση: 
  Μύριαμ Καλαντζή (χορεύτρια-ηθοποιός)
Αγγελική Κολιού (ηθοποιός).

Μουσική επένδυση: 
 Ελένη Μπελιμπασάκη (καθηγήτρια πιάνου-μουσικοσυνθέτης). 

Την εκδήλωση προλογίζει ο συγγραφέας-εικαστικός- ιδρυτής & Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τέχνης και Πολιτισμού Σάντυ Νικολαρέας.

Χορηγός επικοινωνίας: galatsion.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Τρείς Γυναίκες, τρείς φίλες που τις συνδέουν κοινά πάθη, πόνος, κι αγωνίες, δεμένες με όρκο ισχυρής φιλίας, κτίζουν γύρω τους έναν δικό τους απόρθητο κόσμο, ένα οχυρό που κρύβει μέσα του ένα μικρό βασίλειο όπου δεν είναι εύκολο να εισβάλλει κανείς. Κανείς να μην τις αγγίξει, κανείς να μη λεηλατήσει την καρδιά τους. Η μια ζει για την άλλη. 
Χαράζουν μια πορεία ζωής και αφήνουν στο πέρασμα τους βαθιά χνάρια και ανεξίτηλα σημάδια. Ανάμεσα στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη εκτυλίσσεται το πεπρωμένο της κάθε μιας. Μυστικά, έρωτες, πάθη, ένα έγκλημα και μια σειρά από γεγονότα ταράζουν τον ήρεμο κόσμο τους και τις οδηγούν μπροστά σε μια πραγματικότητα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.
Μια κατάθεση ψυχής, ένα γράμμα, μια εξομολόγηση και λανθασμένες αποφάσεις συνθέτουν μια συγκλονιστική ιστορία με πρωταγωνιστές τον έρωτα, τη φιλία και τα πολλά ανθρώπινα πάθη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Η Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα αλλάκατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Είναι απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών. Σπούδασε μουσική, είναι υψίφωνος, κατέχει πτυχίο Ωδικής, και Δίπλωμα Μονωδίας και μελοδράματος. Απέσπασε δε το Α’ Βραβείο και έλαβε αργυρό μετάλλιο. 
Το 2005 άρχισε μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφίας.Έργα της έχει παρουσιάσει σε ομαδικές εκθέσεις. Την ίδια χρονιά μπαίνει δυναμικά στο χώρο της Λογοτεχνίας. Γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα.
Το 2008 από τις εκδόσεις Θέσις κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η άλλη πλευρά του Παραδείσου» το οποίο διασκευάστηκε από την ίδια την συγγραφέα σε θεατρικό. Το δε εξώφυλλο είναι έργο δικό της. «Έκσταση» Λάδι σε καμβά. 
Το 2010 δημοσιεύεται το πρώτο της μικρό διήγημα με τίτλο η επιστροφή, στη Φιλολογική Πρωτοχρονιά εκδόσεις Μαυρίδη και αναδημοσιεύεται στο περιοδικό Λακωνικά και στην εφημερίδα Παλμός Γαλατσίου.

Τον Απρίλιο του 2012 δημοσιεύεται στα free-ebooks η ποιητική της συλλογή «Το γυάλινο δωμάτιο» το εξώφυλλο είναι έργο δικό της, «η κούκλα» λάδι σε καμβά.
Το 2013 από τις εκδόσεις Όστρια κυκλοφορεί το λαογραφικό «Ελλάδα σ’ αγαπώ-Παράδοση και αναμνήσεις» βιβλίο συνεργασίας.
Το 2014 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το διήγημα «χρυσές σελίδες». Διασκευάστηκε από την ίδια την συγγραφέα σε θεατρικό μονόλογο με τίτλο «Μία μέρα του Ιούνη».
Το 2015 από τις εκδόσεις Ωκεανός το μυθιστόρημα «Κοριός στο μαξιλάρι του προέδρου». 
Το 2016 από τις εκδόσεις Όστρια το λαογραφικό «Συνάντηση με το παρελθόν».
To 2017 από τις εκδόσεις Ωκεανός το μυθιστόρημα «Λίγο πριν ξημερώσει»
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

✦ 3ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός ποίησης 2011 από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος και την εφημερίδα Κυπριακός Ελληνισμός. Β’ Έπαινος για το ποίημα με θέμα «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα».
✦ ΚΘ’ Δελφικοί Αγώνες ποίησης 2014 της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έπαινος για το ποίημα «Η Μεγάλη Μέρα».
✦ 5ος Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός (Ε.Π.Ο.Κ) 2014. Α’ Βραβείο για το ποίημα «Οι Ρίζες»και Α’ Βραβείο για το διήγημα «Πάμε μια βόλτα». 
✦ Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός του περιοδικού (ΚΕΛΑΙΝΩ) 2014.Γ’ Βραβείο για το ποίημα με θέμα «Είναι η ζωή μια θάλασσα».
✦ Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός του Περιοδικού (ΚΕΛΑΙΝΩ) 2015. Τιμητική διάκριση για το ποίημα «Μάνα». 
✦ 6ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός (Ε.Π.Ο.Κ) 2016. Α’ Βραβείο για το μυθιστόρημα «Κοριός στο μαξιλάρι του προέδρου»
✦ 7οςΠαγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός (Ε.Π.Ο.Κ) 2017. Β’ Βραβείο για το θεατρικό έργο «Η άλλη πλευρά του παραδείσου» και Α’ Βραβείο για το λαογραφικό βιβλίο «Συνάντηση με το παρελθόν» 
✦ Έχει επίσης αποσπάειΒ’ Βραβείο για τον πίνακα « Έκσταση» λάδι σε καμβά και Α’ βραβείο για την αγιογραφία «Η Πυρφόρος Ανάβασης του Προφήτου Ηλιού»&για την«Η Αποκαθήλωση» αυγοτέμπερα σε προετοιμασμένο ξύλο.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου