Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ ΚΟΙΛΟΥΚΟΥ



Κικύνηθος η αρχαία ονομασία του - εκεί που άραξε η Αργώ του Ιάσωνα για επισκευές- είναι τόπος ιδανικός για περιπατητές αφού δεν υπάρχουν τροχοφόρα- μέσα στους ελαιώνες και δίπλα από μια καταπράσινη κρυστάλλινη θάλασσα! 

Ιστορίες με πειρατές, το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, τα πέτρινα χρόνια των εξόριστων γυναικών , αλλά και οι διάσημοι επισκέπτες όπως η Γκρέτα Γκάρμπο στο μοναστήρι ξενώνα, κάνουν το μοναδικό κατοικημένο νησάκι του Παγασητικού αγαπημένο προορισμό !




 Το Παλαιό Τρίκερι είναι νησίδα και οικισμός του νομού Μαγνησίας και βρίσκεται στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου. Έχει έκταση 2,5 τ.χλμ. και πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 2001, 86 κατοίκους. Διοικητικά υπάγεται στην κοινότητα Τρικερίου. Το ψηλότερο σημείο του νησιού είναι 109μ. Στο νησί βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς Ευαγγελίστριας, χτισμένο τον 19ο αιώνα. Το νησί καλύπτεται από πυκνή βλάστηση που αποτελείται κυρίως από ελαιώνες, και θυμίζει αρκετά την βλάστηση της απέναντι ακτής. Βορειότερά του βρίσκεται η μικρή νησίδα Πυθού






































































Το Παλαιό Τρίκερι υπήρξε τόπος εξορίας γυναικών την περίοδο του εμφυλίου.



















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΓΩΓΩ ΚΟΙΛΟΥΚΟΥ 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου