Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΝΕΠΟΛΙΤΩΝ - ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΩΝ - ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Από δεξιά: Η κα Ίλια Μέγα, η κα Καλλιόπη Στεριάδου, ο κ. Πάτροκλος Λεβεντόπουλος, η κα. Εύα Λιγνού και ο κ. Βαγγέλης Σταθόπουλος.


Μια μοναδική βραδιά ζήσαμε την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 7 μ.μ στο Σωματείο μας με μια πολύ ιδιαίτερη  εκδήλωση με θέμα:
" Παρουσίαση των ποιητών Ίλιας Μέγα και Πάτροκλου Λεβεντόπουλου."
Ομιλήτρια ήταν η Καλλιόπη Στεριάδου - διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας,  Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Ελληνικής  Νεοτερικής Ποίησης "Βασίλης Στεριάδης ".
Ποιήματα μας διάβασε  η ηθοποιός Εύα Λιγνού.
Μουσική έπαιξε με  κιθάρα ο Βαγγέλης Σταθόπουλος - Καθηγητής Μουσικής ,Απόφοιτος του Ωδείου εν Οργάνοις Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση - γιορτή της Ποίησης η οποία συνέπεσε και χρονικά με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης ( 21 Μαρτίου ) στην αίθουσα του Σωματείου μας ( Τρωάδος 44 Ν Ιωνία ). 


Η  συντονίστρια της εκδήλωσης και ομιλήτρια κα Καλλιόπη Στεριάδου, έχοντας και η ίδια στο ενεργητικό της πλούσια συγγραφική δραστηριότητα και μεγάλη εμπειρία σε  τέτοιου είδους εκδηλώσεις,  φρόντισε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και σκιαγράφησε με σαφήνεια και πληρότητα το έργο  και την προσωπικότητα των δύο ποιητών.
Η ηθοποιός Εύα Λιγνού με τη ζεστή ατμοσφαιρική φωνή της διάβασε με ζωντάνια και παραστατικότητα τα επιλεγμένα ποιήματα μεταφέροντάς μας στο κλίμα και μεταδίδοντάς μας το πνεύμα του κάθε ποιήματος .
Ο καθηγητής Μουσικής Βαγγέλης Σταθόπουλος μας ταξίδεψε με τις μελωδίες κυρίως του Ennio Morricone.

 Η Γραμματέας του Σωματείου μας κα Λαμπρινή Σπανοπούλου προλογίζει την εκδήλωση .

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας κ. Γιάννης Ηλιού   απηύθυνε χαιρετισμό και διάβασε το βιογραφικό της κας Στεριάδου.

 Λίγα λόγια για τους ποιητές:

i.Ίλια Μέγα

Η Ίλια Μέγα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τη γαλλική γλώσσα. Εργάζεται ως τραπεζική υπάλληλος.
Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.
Από το 2014 προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της από τη θέση της διευθύντριας Λόγου και Τέχνης του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων

(2016) Ανατολικά παράλια, Ιωλκός
(2015) Επικίνδυνη άνοιξη, Ιωλκός
(2014) Ο χαρακτήρας των σκιών, Ιωλκός
(2014) Σκούρο μπλε, Ιωλκός
(2013) Λευκό μαντίλι, Ιωλκός
(2013) Πάνω στη γέφυρα, Ιωλκός
(2010) Το τελευταίο καλοκαίρι, Οροπέδιο

ii.Πάτροκλος Λεβεντόπουλος

Ο Πάτροκλος Λεβεντόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την αγγλική ποίηση και την μουσική του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Δίδαξε στην Αθήνα και την Λέσβο, που την θεωρεί πνευματική, ιδιαίτερή του πατρίδα. Δημοσίευσε ποιήματα σε μικρής κυκλοφορίας έντυπα και επιδόθηκε επίσης την ποιητική φωτογραφία.

(2016) Κακίες και ακακίες, Γαβριηλίδης
(2013) Ωδή στον Sergio Leone, Γαβριηλίδης
(2010) Επιτύμβια, Γαβριηλίδης
(2006) Λεξιθήριο, Γαβριηλίδης
(1999) Ο ποιητής, Εκδόσεις Καστανιώτη

Φωτογραφίες από την εκδήλωση 


Η κα. Τσαούση διαβάζει ποιήματα
  Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε μπουφές με νόστιμα εδέσματα και αναψυκτικά !


Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, μια βραδιά γεμάτη ρυθμό και  μελωδία - όπως αρμόζει στην ίδια την Ποίηση - μια βραδιά πολύ εποικοδομητική, από αυτές που  προάγουν τον Πολιτισμό και εξυψώνουν τον Άνθρωπο!!
Πολλοί δε από τους παρευρισκόμενους  ενθουσιασμένοι - ζήτησαν από το Σωματείο να  πραγματοποιήσει  και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου