Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ " Τα λάματα της πρώτης νιότης "



γεώργιος δημ. αναγνώστου - τα λάματα της πρώτης νιότης
Εκδόσεις - ΟΣΤΡΙΑ
Είδος - Ποιητική Συλλογή
Σελίδες: - 164


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Λάμα (το) (λάμ-ατος | -ατα, -άτων): 
1.Η πρωτογενής βασική επίστρωση χρωμάτων, η βάση των πρώτων χρωμάτων σε μια βυζαντινή αγιογραφία. 
2. Το πιθανότερο είναι να μη ζεί μέσα στα λεξικά αυτή η λέξη παρά μόνον έξω στους αγρούς να πεταρίζει ανάμεσα στα περήφανα αγριολούλουδα, απομυζώντας τα πιο όμορφα χρώματα της πλάσης


ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

i.
Να χτίζεις τις λέξεις 
Ανάμεσό απ’τις παύσεις 

Σε μιαν εικόνα γεφυρωμένη 
Με σύμφωνα και φωνήεντα 

Στίχους κόμπους γερούς να δένεις 
Σκάλα σχοινί να φτιάχνεις 
Να δραπετεύεις 
Ακολουθώντας αστέρια 
Ευθέως πτωτικά

ii
Μια ουράνια αχλύ 
Με πλακώνει 
Βυθίζοντάς με 
Στης ψυχής τους ανήλιαγους δρόμους. 

Ήχοι σκόρπιοι 
Ορφανοί από έρωτα 
Φωνές που αναζητούν συμπόνοια 
Στους έρημους τους τόπους 
Μιας αφοσίωσης ευάλωτης. 

Μικρές ιστορίες 
Που αφηγούνται 
Το παραμύθι 
Δυο εραστών 
Του πόθου και του πόνου. 

Απλωμένες στο πλακόστρωτο 
Μιας μνήμης αναδυόμενης 
Που σφουγγίζει τα δάκρυα 
Του χωρισμού του πρώτου. 

Πόσο μακρυνά 
Φαίνονται όλα ετούτα 

Μα πόσο με πλησιάζουνε 
Οι εικόνες 
Τα πρόσωπα 
Που αφήνουν κενά 
Από ψηφίδες 
Που δεν βρέθηκαν ποτέ 
Ούτε στα όνειρά μου.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ



Ο Γ.Δ. Αναγνώστου γεννήθηκε την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 1969 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Μεγάλωσε και έζησε στη γενέτειρά του, περνώντας τα παιδικά του χρόνια μέσα σε μια καμπίνα προβολής κινηματογράφου, με χειριστή τον πατέρα του, που είχε και το ταλέντο της χειροποίητης επιγραφοποιίας. Από μικρό παιδί αγάπησε τον κινηματογράφο και έζησε παράλληλα και τη θεωρία της σχεδίασης των γραμμάτων σε μικρές και υπερμεγέθεις επιγραφές του πατέρα του.
Άρχισε να γράφει ποίηση από 17 χρονών, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταστράφηκε από τον ίδιο. Από το 1988 ως το 1993 σπούδασε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο τμήμα Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Ηρακλείου.Στα 1989 ξεκίνησε μια μακρόχρονη περιήγηση στο ραδιόφωνο, ως ραδιοφωνικός παραγωγός που κράτησε ως το 2013. Ακόμη αρθρογράφησε το 2001 στο Νεανικό Έντυπο της Αρκαδίας «Πεζόδρομος», ενώ σήμερα, 2017,αρθρογραφεί και δημοσιεύει στην μηνιαία εφημερίδα « Αρκαδικά Νέα». Κάλυψε φωτογραφικά και με σχολιασμό τα επαγγέλματα που φθίνουν, εδώ στην Τρίπολη, συνεργαζόμενος με το kalimera arkadia, όπου και τα δημοσίευσε, το 2015. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τη γραφιστική, με στέρεο υπόβαθρο την εμπειρία από τα έργα του πατέρα του, ασκώντας πάνω του τις πλέον αισθητικές επιρροές του. Μεγάλη του αγάπη είναι η φωτογραφία και ιδιαίτερα τα ασπρόμαυρα πορτραίτα.
Η ποιητική του συλλογή «Τα λάματα της πρώτης νιότης» είναι η πρώτη του συλλογή που έρχεται στην επιφάνεια, που εκδίδεται, χάρη στον εκδότη του, κ. Γιάννη Κοτσαφτόπουλο, που τον στήριξε και τον πίστεψε.Για περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια τώρα γράφει ποίηση και μικρά παραμύθια για ενήλικες (τα τελευταία είναι ανέκδοτα). Ο Γ.Δ. Αναγνώστου είναι παντρεμένος από τον Σεπτέμβριο του 2012 με την Ελένη Κ. Τσακιλτζή.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου