Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΖΤΡΕΚΟΣ , ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

Ο Γιώργης Παπανικολάου (Γιώργης Ζτρέκος), που γεννήθηκε στο Αγρίνιο, σπούδασε οικονομικές και παιδαγωγικές επιστήμες, ενώ παράλληλα ασχολιόταν με το γράψιμο και τη ζωγραφική.
Από το έτος 1987 κατοικεί και εργάζεται το καλοκαίρι στη Δροσιά Χαλκίδας και το χειμώνα στο Μαρούσι Αττικής.
Έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, κι έχει δημοσιεύσει άρθρα και δοκίμια με ποικίλα κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα.
Στις αρχές του 2007 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΗ» από τις εκδόσεις Σ.Ι.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, που είχε καλές κριτικές από εφημερίδες και αναγνώστες.
Το Νοέμβρη του 2011 κυκλοφόρησε η φιλοσοφική πραγματεία «Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ», από τις εκδόσεις Σ.Ι.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, που, με ιδιαίτερα εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο τρόπο, δίνει απαντήσεις σε κάποια καίρια υπαρξιακά και κοινωνιολογικά ερωτήματα.
Τον Φεβρουάριο του 2014 κυκλοφόρησε η ποιητική του συλλογή με γενικό τίτλο «ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΕΣ» - εκδόσεις «Οσελότος», που περιλαμβάνει και κάποιες απεικονίσεις έργων του ίδιου του ζωγράφου και συγγραφέα.
Τον Δεκέμβρη του 2015 κυκλοφόρησε το μεταφυσικό μυθιστόρημα «Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» - εκδόσεις «Οσελότος», που είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με γενικό τίτλο «Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ».
Τον Ιούνιο του 2016 κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «ΑΚΤΙΝΟ-ΓΡΑΦΙΑ», από τις εκδόσεις Σ.Ι.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, που είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή και περιλαμβάνει απεικονίσεις έργων ζωγραφικής του ίδιου του συγγραφέα.
Έχουν δημοσιευτεί κι έχουν φιλοξενηθεί από το Διαδικτυακό περιοδικό «ΑΝΤΙΦΩΝΟ» για τις Επιστήμες, την Φιλοσοφία, τις Τέχνες και την Θεολογία, όπως και σε άλλους ιστότοπους, άρθρα και δοκίμια, όπως για παράδειγμα:
Απρίλιος 2011: «Συνείδηση και συστήματα εξουσίας».
Μάϊος 2012: «Οντολογική προσέγγιση των ορίων της Δαρβίνειας εξελικτικής θεωρίας».
Ιανουάριος 2013: «Ανθρωπική Αρχή και Κοσμολογία».
Σεπτέμβριος 2013: «Εργασία και Χρήμα»
Νοέμβριος2013: «Ο πυρήνας και τα όρια της Συνειδητότητας».
Μάρτιος 2014: «Κοινωνική αλληλεγγύη και αλτρουισμός».
2016 :  «Ακτινο-γραφία »

Ζωγραφική σε ξύλα παλιά και σε πέτρες.








































Αγιογραφίες 












Εργα με ακρυλικά και παστέλ σε χαρτόνι.






















Λάδια σε καμβά



















Ακρυλικά σε χαρτόνι και σε ξύλο κομμένο περιμετρικά.













 Ακρυλικά σε καμβά. 



















































1 σχόλιο:

  1. Ο Γιώργης Παπανικολάου πείθει μέσα από τα πολλά και ξεχωριστά εργα δημιουργίας ταυτότητας προσωπικής -εικαστικά, λόγου ποιητικού-πεζου, με τις πολύπλευρες καλλιτεχνικές του δεξιότητητες, δώρο ευλογίας για έκφραση του κόσμου που νοιάζεται και τον απασχολεί άμεσης επικοινωνίας που εμπεριέχει την δυναμική της συγκίνησης και της αποδοχής! Καλή συνέχεια Γιώργη στο δημιουργικό σου έργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή