Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Κώστας Καρούσος " Σύντομη βιβλιοκρισία στο Βιβλίο "ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ " της Τζούλιας Πουλημενάκου


Σύντομη βιβλιοκρισία στο Βιβλίο " ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ " εκδ."Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων Χάρη Πάτση "Αθήνα 2016,  της Τζούλιας Πουλημενάκου..
Είναι προτέρημα και ταλέντο-με την δεύτερη ποιητική συλλογή -η ποιήτρια-να σε γοητεύει και να σε συγκινεί ο στίχος, νάναι αυθύπαρκτος,ροϊκός,λυρικός, ρευστός και με την αμεσότητα της ευχάριστης ανάγνωσης και αποδοχής. Η Τζούλια Πουλημενάκου -με την "Απρόσμενη Άνοιξη ", άνοιξε κυριολεκτικά νέους διαύλους -προσωπικής-ποιητικής και εκφραστικής επικοινωνίας με το χώρο μας. Με στίχους ειρηνοφόρους [ "Πνοή Αθανασίας-Πατρίδας Όραμα-Ελλάδα-Η Γη των Αθανάτων ...]και με αναφορές στην Παράδοση και την Ιστορία της χώρας μας,αποβλέπει στην πλέρια ευαισθητοποίηση, στα πλαίσια της πολιτιστικής και πνευματικής μας κληρονομιάς. Προσδεδεμένη σε οραματικές πτυχές ποιητικής και πνευματικής ελευθερίας, "αντιπαλεύει την αδικία", "ιχνηλατώντας το απόλυτο της ελευθερίας" προσπαθώντας " να γεφυρώσει το ατελεύτητο των κίβδηλων οριζόντων ". Με στίχο διάφανο και με πολλές ψυχικές και συμπαντικές αναβλαστήσεις ποιητικής οντότητας, οδεύει τη δική της ρότα, το δικό της ελπιδοφόρο- και ανείπωτης ωραιότητας-ψυχικό και Ελληνολατρικό και λυτρωτικό της ταξίδι, με την αληθινή και αείζωη δύναμη της ποίησης.γράφει " Ο χρόνος στροβιλίζεται // στη δίνη του απείρου // κι εγώ ταξιδευτής // στου σύμπαντος την άκρη // να προσπαθώ // την ύπαρξη να ορίσω " .. " Στη λάμψη μιας απρόσμενης άνοιξης //...θα φτεροκοπήσουν λευκά περιστέρια //..
"Στα σπιθοβόλα οράματα // εκεί στου νου το γεφύρωμα, // γεννήθηκα // Μες την πορφύρα // και τ΄ουρανού το ύψωμα // μεγάλωσα //..
Ποιήτρια της πρακτικής συμμετοχής στα δρώμενα της εποχής μας, της αισιοδοξίας, και του "οίστρου και της έμπνευσης". Ποίηση ποιότητας-ευαισθησίας και αγάπης...Φιλτάτη -καλοτάξιδη και καλοπόρευτη στη ζωή η " Απρόσμενη Άνοιξή"  σου !!!!    
με την εκτίμησή μου πάντα--
 Κώστας Καρούσος-Αθήνα 12 // 1 // 2017..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου