Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

Επεξεργασία φωτογραφίας - Αργυρώ Σταυράκου 




ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
- αφιερωμένο σε όσους ξέρουν από γιορτινές εργατοώρες!
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, εργοδότες (γεια σας κύριε Μακρόπουλε), τις γυναίκες τους (γεια σας κα Αριστέα), και υπαλλήλους είναι εντελώς τυχαία!!!

Πράξη Πρώτη και μετά Δεύτερη και Τελευταία:

- Το κέρατο μου το τράγιο!!... γαμώ την ώρα και την στιγμή μη πω καμιά κουβέντα μέσα ναι!»
-Τι μη πεις καμιά κουβέντα… δεν έχεις αφήσει και καμία! Ηρέμησε Χριστιανή μου λιγάκι..
-Αυτό! ΝΑ ΑΥΤΟ! ΑΥΤΟ που είπες! Το Χριστιανή μου! Ήταν ανάγκη? Όχι σε ρωτάω ήτανε? δεν ήμουνα Χριστιανή εγώ, εγώ ήμουνα άθεη! Αλλά σκούντα – σκούντα και μη πεις τίποτα θα μας διώξουνε και κάνε πως κάνεις τον σταυρό σου και να τα μας τώρα!Μου τα είχανε πει εμένα αυτά? Ε? σε ρωτάω μου τα είχαν πει? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Κατά λάθος και βολικά τα ξεχάσανε…»-
«Καλώς ήρθατε και ώρα τώρα να δούμε πως θα υπάρχετε σ’ αυτήν την καινούργια διάσταση… Θα θέλατε να γίνετε Χερουβείμ? Σεραφείμ? Νεφελείμ? Ελοχείμ?..»
- ΜΑΛΑΚΙΜ!!! Το κερατο μου αϊ σιχτίρι! … στον παράδεισο είμαι ή στον άρχοντα των δακτυλιδιών?Κάτι που να μην τελειώνει σε –ειμ δεν έχει?
Τσου! Δεν είχε … ή αυτό, ή θα έψελνα τα κάλαντα και θα καλωσόριζα τα τροχαία ! Είπα κι εγώ να διαλέξω το πιο Χάι! Να έχει μόρφωση, να έχει λίγο πρεστιζζ! Αγγελοφύλακας της Θείας γέννησης και της Ανάστασηςπαρακαλώ!!!Το κέρατοοοοο μου! Να τα μας τώρα! Δεν μου είπε κανείς ότι θα γεννοβολάει η άλλη κάθε Χριστούγεννο και θα τρέχω σαν την τρελή να προλάβω τα μεσάνυχτα κάθε χρόνο σαν την σταχτοπούτα και να ψάχνω φάτνες! ότι θα ψάχνω να βρω αστέρι που να φωτίζει μόνο προς την Βηθλεέμ … -πούντη η αλήθεια τώρα που το ‘πα? Προς τα που πέφτει? Α! να! ΟΡΤΣΑ! Όλο σκόνη και λακούβες ο κωλοχωματόλακος για πόλη που μέχρι και το χαρτί υγείας από πηλό είναι την ώρα μου μέσα!-...τι έλεγα?... α ναι!...και ότι θ’ αλλάζω συνέχεια πάνες, πιπίλες και σαλιάρες!
Αϊ σιχτίρι πια!
-Έλα σταμάτα! Αρκετά.. είναι η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία του Χριστιανισμού και είσαι μέρος της … δεν χαίρεσαι? Είναι μεγάλη η τιμή!
- Είναι! Αλλά κοίτα να μαζέψεις τους μάγους και τα κουλόχερα τους γιατί θα μας γράψει η Βίβλος για άλλους λόγους … Άντε μη τους περάσω το αστεράκι το λαμπρό- κολάρο… κατάλαβες??? Άντε μη τους στείλω αλλού και το θείο βρέφος το βγάλω εφταμηνίτικο!
ΑΪ σιχτίρι πια! ….και δεν φτάνει αυτό!Να ξέρεις ότι τα κάνεις και όλα τσάμπα?!…το ξέρουμε από τώρα ότι αυτό ζαβό θα βγει!... όλο ντάρι – ντάρι και κούπε-πε,…όλο στοργή και γούτσου-γούτσου,… το ταίζεις το ποτίζεις για να τρέχεις μετά στην ανηφόρα να το προλάβεις το αυτοκαταστροφικό! 
--Γύρνα πίσω παλληκάρι μου νέο παιδί από σπίτι που μη δεις λόφο και σταυρό πανάθεμα σε αμέσως καβάλα!... τιιιιιιιποτα! Στη κοσμάαααααρα του, τρέχει καταπάνω και εγώ από πίσω να χτυπιέμαι και να ουρλιάζω 
--κατέβα κάτω καμάρι μου και πάρε και το ξέκωλο άμα θες, … δεν πειράζει! Καλό κορίτσι είναι απλά ήταν λίγο άτυχο στη ζωή του!--
Τιιιιιιιποτα το ρεμάλι! Αγύριστο κεφάλι! 
Φουουουου, βαρέθηκα… άντε να κρύψεις τώρα από την ιστορία ότι το Θείο βρέφος σου μασουλάει κάθε χρόνο τα φτερά γιατί βγάζει δοντάκια, ότι ρεύεται όπου βρει κι είμαστε όλοι μες την πιτσιλιά και ότι κλάνει συνέχεια! 
ΑΑΑΑ άμα το πιάσω .. αλλά δεν φταίειαυτό!..αυτή η άτιμη που κάθε Χριστούγεννο δε σταματάει τα καυτερά και τα πικάντικα!
--Σταμάτα Παναγία μου να τρως έτσι… δεν είναι όρεξη απ’ την εγκυμοσύνη αυτό,βουλιμία είναι! Σταμάτα κι έχω τον Ιωσήφ με zanax που δεν του έχει ακόμα μεγαλώσει το μούσι αρκετά για την πόζα!--
... τίποτα αυτή.. μόνο εμένα δεν έχει φάει!
--αααααχ… νομίζεις πάχυνα Χερουβείμ? 
--Μα όχι βέβαια τι λέτε?… μην στεναχωριέστε κυρία, δεν είναι πάχος.. από την εγκυμοσύνη είναι…!--
Πια εγκυμοσύνη βρε ηλίθια!?Ένα ολόκληρο χρόνο από Χριστούγεννο σε Χριστούγεννα θα είσαι εννέα μηνών? Άντε να χαθείς χοντρέλω!
-‘Έλα πάμε σταμάτα τώρα ..έλα ξεκινάμε … σε πέντε αρχίζουμε!
-Φτου! Έρχομαι … έρχομαι! Που είναι τα φτερά μου τώρα? Α .. να! Κάτι έμεινε από το μασούλημα... πάλι καλά!»
ΤΣΑΦ! ..
-Άντε πάει κι αυτό … την προλάβαμε και πάλι την πόζα και φέτος…
φουουουουου… δόξα τω θεώ!
-Αυτό τελικά το θέλει κανείς ή να το φάμε?
Τι βιάστηκα να μιλήσω η αγγελοχερουβείμ? Αυτή η χαριτωμένη λεπτή φωνούλα το πόσο δεν λυπάται τα νεύρα μου ποτέ!!--
- Άσε κάτω το αρνάκι μωρή! Άντε να χαθείς από ‘δω! Δεν είναι για βραδινό, για ντεκόρ είναι!... άστο κάτω και του χρόνου θα τρέχω να βρω άλλη στάνη.. θα τα ξεπαστρέψεις όλα τα ζωντανά! 
Α ναι! Συγνώμη φάτνη!Φάτνη εννοούσα! Να βρω άλλη φάτνη. Την στάνη οι χριστιανοί την λέμε φάτνη!
Είμαι καλά …όχι – όχι, καλά είμαι… τον Σταυρό να γυαλίσω για το Πάσχα μπας και σταματήσει ο Μαλλιάς τα διδάγματα και τις παρατηρήσεις και όλα καλά… καλά – καλά είμαι!Ρώτα τον Ιωσήφ… μήπως έχει κανα zanax…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ! (άντε άσπρο πάτο…)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου