Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΛΛΗ Β. ΛΑΓΑΚΟΥ «...το ταξίδι των λουλουδιών..»



Τίτλος: Το ταξίδι των λουλουδιών

Συγγραφέας: Λαγάκου, Νέλλη Β.
Εκδόσεις :Βεργίνα
Έκδοση: Ιούνιος 2016
Σειρά: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά - Μεταφράσεις στα αγγλικά
ISBN: 618-5215-09-8 

Από τις Εκδόσεις ΒΕΡΓΙΝΑ το νέο βιβλίο της ποιήτριας-συγγραφέως ΝΕΛΛΗΣ ΛΑΓΑΚΟΥ με τίτλο «...το ταξίδι των λουλουδιών..». Ένα οικολογικό παραμύθι για παιδιά και εφήβους. Η εικονογράφηση και η επιμέλεια της Ποτίτσας Μαραβέλια.

" Αγαπητοί μου μικροί φίλοι, με τη σιωπηλή παρουσία μας θα ταξιδέψουμε μαζί με τα λουλούδια, για να γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο τους. Ακούστε τα, μιλήστε τους και περιπλανηθείτε με τη φαντασία σας μαζί τους.
Κοντά τους θα μάθετε όλα της φύσης τα θαύματα, θα βρείτε τα μυστικά, για να χαρείτε και ν' αγαπήσετε ό,τι υπάρχει γύρω τους. Ακόμη, θα μάθετε να αγωνιάτε για τη ζωή και να ετοιμάσετε έναν κόσμο καλύτερο που θ' ανασαίνει ελεύθερα, χωρίς να νιώθει λαθρεπιβάτης στο δικό του μικρό καραβάκι."

Περιεχόμενα 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Ελάτε στη συντροφιά μας

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Το μεγάλο ταξίδι
Αλλαγή πορείας
Προσγείωση στην αυλή της Σφενταμιάς στον λόφο (Κούμαρο) του Γυθείου

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Το δώρο σου ήταν για μένα, ένα τετράδιο όταν γεννήθηκα. Να γράψεις ό,τι θέλεις μπορείς στις σελίδες του, είπες. Κι εγώ ζωγράφισα μόνο παιδιά και λουλούδια, είπα τραγούδια μόνο στα χρώματα, στις φωνές των παιδιών, σ’ αυτά τα μικρά, τα μεγάλα σου θαύματα. Δε νομίζω, Θεέ μου, να μ’ αφήσεις στην ίδια τάξη. Το τάλαντό μου, δεν έθαψα μέσα στη γη. Επιστρέφω το δώρο σου, στην κάθε σελίδα του θα βρεις την καρδιά μου.» Ν.Λ.
Εκδόσεις Βεργίνα – Αθήνα 2016

Η Νέλλη Β. Λαγάκου γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας και έμεινε εκεί μέχρι που ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Απεφοίτησε από τη Χαροκόπειο Α.Σ.Ο.Ο.
Για μερικά χρόνια έζησε, σπούδασε και εργάστηκε στις Η.Π.Α. Επί σειρά ετών δίδαξε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επί οχτώ έτη Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με την ποίηση ασχολείται από τα παιδικά της χρόνια, αλλά η πρώτη συλλογή της εξεδόθη το 1979.
Έχει συνεργαστεί με ανθολογίες, εγκυκλοπαίδειες, εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Διετέλεσε μέλος της επιτροπής του Αυγερίου κύκλου και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης νέων μελών στην Ε.Ε.Λ. για τέσσερα χρόνια
Επίσης είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Αμφικτιονίας Ελληνισμού και πολλών πολιτιστικών ενώσεων και σωματείων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου