Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

" Επισκόπηση της Αρχαίας Ελληνικής για μαθητές Λυκείου " Από Ομάδα Συγγραφέων

Νέα κυκλοφορία :"Επισκόπηση της Αρχαίας Ελληνικής για μαθητές Λυκείου" 
Συγγραφείς : 
Κωστέας Κωνσταντίνος
Σίσσας Κωνσταντίνος
Γκολέμη Έλενα 
 Στεφανής Γιώργος
Καλαμάτα 2016
Εκδόσεις : Ownbook

  Η «Επισκόπηση της Αρχαίας Ελληνικής για μαθητές Λυκείου», βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάθεσή της στα βιβλιοπωλεία. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέτελεσαν στην ευόδωση της νέας μας συγγραφικής απόπειρας.
  Μέσω της εκπόνησης της έκδοσης αυτής ,φιλοδοξούμε να προσθέσουμε στη σκευή του μαθητή, που φοιτά στον δεύτερο κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , ένα χρήσιμο εφόδιο για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής στις λυκειακές τάξεις.
  Όπως και στην προηγούμενη συγγραφική απόπειρα δύο εκ των τεσσάρων συντακτών που αφορούσε στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο γυμνάσιο, έτσι και τώρα, εγκύπτουμε στην ενδελεχή ανάλυση των κανόνων γραμματικής και συντακτικού, δύο τομέων της αρχαιογνωσίας που κατά γενική ομολογία είναι και οι πλέον απαιτητικοί καθώς οι διδασκόμενοι αναπτύσσουν ιδιαίτερες δυσχέρειες κατά την μελέτη και εμπέδωσή τους. 
  Για την ορθότερη οργάνωση και κατανομή της συμπεριληφθείσας ύλης, κρίθηκε σώφρον να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Εγχειριδίου Γλωσσικής Διδασκαλίας της Α΄Λυκείου, αποβλέποντας όμως στη σύνταξη ενός συγγράμματος που θα καταστεί επικουρικό για τους μαθητές και των τριών τάξεων και συνάμα θα αποτελεί μια πολύτιμη αρωγή για τους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης εν όψει και της βασάνου των πανελλαδικών εξετάξεων, εμπλουτίσαμε τις ενότητες με πλήθος πινάκων, παρατηρήσεων και παραδειγμάτων. Επιπροσθέτως , το δεύτερο μέρος του βιβλίου συνίσταται από ασκήσεις, οι οποίες επελέγησαν βάσει των σχολικών διαγωνισμάτων και των γραμματικοσυντακτικών παρατηρήσεων του αδιδάκτου κειμένου στο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα των αρχαίων ελληνικών.
  Κλείνοντας, ευελπιστούμε ότι η παρούσα διδακτική μας απόπειρα θα ενισχύσει τον άκαμπτο και ακάματο ζήλο του φιλολόγου που πασχίζει να μεταδώσει το άσβεστο φως της γνώσης στους μαθητές και θα καταστήσει δυνατή την ώσμωση διδάσκοντος και διδασκομένων.
Οι συγγραφείς:
Κωστέας Κωνσταντίνος
Σίσσας Κωνσταντίνος
Γκολέμη Έλενα
Στεφανής Γιώργος

Eπιμέλεια έκδοσης:
Βαγγέλης Μακρής
Μαρίνα Μπάλλα
Ελένη Σκουλαρίκη

Διόρθωση: Νικόλαος Τζακόπουλος
Κατερινα Τσαφου

To εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Αναστασία Δημητροπούλου (ana)

  

1 σχόλιο: