Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΜΟΥ " Ελπίδες και όνειρα σε χρώμα γαλανό." - Βραβευμένο ποίημα στον 6ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης στα " Βραυρώνια 2016 "

Το ποίημαΕλπίδες και όνειρα σε χρώμα γαλανό " της Παρασκευής Μέμου βραβεύτηκε στα Βραυρώνια 2016, στον 6ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης που διοργανώνει   η Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδος - Σπάτων Ελπίδες και όνειρα σε χρώμα γαλανό.
Το κλέος και ο πόνος ανταμώνονται, αιώνες τώρα, με τις πληγιασμένες λόγχες του Ήλιου, σαν σέρνει η ιστορία, την άμαξα του Φαέθωντα . Ο Θηραϊκός Όρθρος, έχασε το λόγο, να θρηνεί πολιτισμούς. Τα όνειρα πλάστηκαν, στα γαλανά απόνερα των νόστων και κράτησαν τις κορασίδες άγρυπνες. Οι πειρατές, αποσύρθηκαν από ντροπή… Τα κάστρα ερείμωσαν. Μανιασμένος καιρός, πέτρωσε τις ελπίδες και ως μωραί παρθένοι, αναθεματιστήκαμε, στ’ ανταριασμένα νανουρίσματα, τρίκλωνων κρίνων. Το πέρασμα βρόγχος. Θηλιά των λυγμών. Και εσύ… οριοθέτη του χάρτη βρες την πατρίδα, του νεκροκρέβατου, βάλε σημαία εθνικότητας, στο μνήμα… Και παραδέξου, ότι τα δάκρυα της μάνας, ήταν μελαμψά Τ’ απομεινάρια του πολιτισμού, πήραν των ομματιών τους… και εγώ…… ανήμπορος Έλληνας περιηγητής, θρηνώ κάθε απομεσήμερο το χθες ….το αύριο… εμένα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου