Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Λάμπρος Παπαλέξης και …οι χτισμένες των θεμελίων- «Χαμένα καλοκαίρια» από το cd "Δηλητήριο ποτισμένο από αγάπη"


Απόηχοι του Highway 61 Revisited…

Ρυθμικές κιθάρες φέρνουν στο νου το φθαρμένο πίσω λάστιχο μιας Cadillac...
Oι The Band ντυμένοι με τις στολές των Βορείων κάνουν surf πάνω στις σανίδες των BeachBoys ανάμεσα στους φλεγόμενους σταυρούς τις ΚΚΚ στις όχθες του Mississippi...
Περιηγήσεις σε μεγαλουπόλεις με τις φωνές του Mark Lanegan και του Eddie Vedder, τις κιθάρες των Screaming Trees και των Pearl Jam
Ο Neil Young συναντά τους Spiritualized και τοus Bad Seeds σε ένα γήινο ταξίδι συναισθημάτων, προσωπικών εμπειριών και κοινωνικών προβληματισμών..
Αυτό είναι το ''Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη'', ένα πολιτικό album, ένας φόρος τιμής στις μουσικές του αναφορές, που σηματοδοτεί την επιστροφή μετά από μία ολόκληρη δεκαετία, του Λάμπρου Παπαλέξη (Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων, Φάντης Μπαστούνι & Οι Άσσοι).
Το άλμπουμ ''Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη'' κυκλοφορεί από την GOD Records (Garden Of Dreams) σε CD και mp3 ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο.
Σας παρουσιάζουμε το τραγούδι «Χαμένα καλοκαίρια (μη μου ζητάς)» που συμπεριλαμβάνεται στο cd και είναι στην διάθεση σας για μετάδοση σε μορφή mp3 .

Δείτε το βίντεο του τραγουδιού εδώ



Official links



ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ… ΟΙ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΝ
ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ

Κάποιο καλοκαιρινό βράδυ, νωρίς, στο ξεκίνημα της κρίσης έξω από το Bar ''7 Jokers'' στο Σύνταγμα κοιτώντας απέναντι το εγκαταλελειμμένο από την δεκαετία του '70, ίσως , νυχτερινό κέντρο ''The Ambassador'', φανταζόμενος στα υπόγεια του κτηρίου πόσες άυλες κραυγές θα το κρατούσαν όρθιο...
Η σκέψη πως όλοι μας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, μέσα από το πέρασμα των αιώνων μέχρι σήμερα έχουμε χτίσει με τις εγκλωβισμένες μας ψυχές τα ίδια τα θεμέλια του συστήματος με τις προσδοκίες ανατροπής του, τους χαμένους έρωτες, τα ηρωικά αδιέξοδά μας, την ιδεολογική και προσωπική μας ιδιοτέλεια, μετρώντας τα χαμένα καλοκαίρια των ελπίδων μας...
Και, κάπως έτσι, βαφτίστηκαν οι Χτισμένες… των Θεμελίων.
Απόηχοι του Highway 61 Revisited
Ρυθμικές κιθάρες φέρνουν στο νου το φθαρμένο πίσω λάστιχο μιας Cadillac...
Oι The Band ντυμένοι με τις στολές των Βορείων κάνουν surf πάνω στις σανίδες των Beach Boys ανάμεσα στους φλεγόμενους σταυρούς τις ΚΚΚ στις όχθες του Mississippi...
Περιηγήσεις σε μεγαλουπόλεις με τις φωνές του Mark Lanegan και του Eddie Vedder, τις κιθάρες των Screaming Trees και των Pearl Jam
Ο Neil Young συναντά τους Spiritualized και τοus Bad Seeds σε ένα γήινο ταξίδι συναισθημάτων, προσωπικών εμπειριών και κοινωνικών προβληματισμών..
Αυτό είναι το ''Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη'', ένα πολιτικό album, ένας φόρος τιμής στις μουσικές του αναφορές, που σηματοδοτεί την επιστροφή μετά από μία ολόκληρη δεκαετία, του Λάμπρου Παπαλέξη (Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων, Φάντης Μπαστούνι & Οι Άσσοι).
Μαζί του μία all star μπάντα της ελληνικής ροκ σκηνής…
Διονύσης Τελιόπουλος (κιθάρες, πιάνο, φωνητικά), Πάνος Τομαράς (μπάσο, φωνητικά), Δημήτρης Γρηγοριάδης (τύμπανα, φωνητικά), Γιώργος Μυλωνάς (hammond organ), Νίκος Μενουδάκης (Hammond organ), Γιώργος Κονής (πιάνο) και οι:
Alex K. (μπάσο, φυσαρμόνικα), Χρήστος Αλεξάκης (πιάνο ), Φωτεινή Καλλιανού (τσέλα), Κώστας Καριτζής (βιολί), Renato Koushi (τρομπόνια), Οδυσσέας Μπουκετσίδης (φωνητικά), Γεωργία Συριοπούλου (american mandolin, φωνητικά)

Στις ζωντανές εμφανίσεις την μπάντα πλαισιώνουν σαν κανονικά μέλη της   οι Κώστας Στεργίου (πιάνο-φωνητικά) Μάκης Σημίτης (πιάνο-φωνητικά) και Σπύρος Δουλγερίδης (τύμπανα-φωνητικά).

 «Πάντα προσπαθούσα μέσα από τα τραγούδια που έγραφα να ψηλαφίσω τις αδιέξοδες καταστάσεις και την απόγνωση ανθρώπων από ένα νοσηρό και άγονο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον που γύρω τους παραμένει στη πραγματικότητα στατικό ως προς την ποιότητά του και αν εμπλουτίζεται με κάτι δεν είναι τίποτε άλλο παρά δόσεις δηλητηρίου που στεγνώνουν κι άλλο την οποιαδήποτε δόση γόνιμης ελπίδας ή αισιοδοξίας εκεί μέσα...
Αλλά όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται , αντιδρούν και κυρίως επιτίθενται σε όλο αυτό πάντα υπάρχει ίσως η πιθανότητα το κάτι άλλο να γονιμοποιηθεί...»
Λάμπρος Παπαλέξης
Το άλμπουμ ''Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη'' κυκλοφορεί από την GOD Records (Garden Of Dreams) σε CD και mp3 ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου