Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΕΥΑ ΚΑΣΙΑΡΟΥ "Μυστήριο στην αυλή "


Συγγραφέας: ΚΑΣΙΑΡΟΥ, ΕΥΑ
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 978-960-04-4593-0
ΣΕΛ.: 160
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Βάρος: 185.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Ηλικία: Από 11 ετών


Ο εντεκάχρονος Νάσος ζει με τον πατέρα του σ’ ένα σπίτι στην άκρη της πόλης. Ένα πρωί βρίσκει στην αυλή τους τραυματισμένο και λιπόθυμο τον ταχυδρόμο Θανάση Μαντρουλάκη. Καλεί αμέσως την αστυνομία. Οι γιατροί που εξετάζουν τον ταχυδρόμο εκτιμούν πως πάλεψε με κάποιο μεγαλόσωμο άγριο ζώο και τραυματίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα…
Τι γύρευε ο Θανάσης Μαντρουλάκης, μέσα στη νύχτα, στo σπίτι του Νάσου; Τι δουλειά έκανε προτού γίνει ταχυδρόμος; Ποιος ήταν ο Μαύρος Λύκος που απειλούσε τον ταχυδρόμο και τι ήθελε απ’ αυτόν;
Πώς θα λυθεί αυτό το μυστήριο, που γίνεται όλο και πιο περίπλοκο;
Ένα μυθιστόρημα με συναρπαστική πλοκή, που παράλληλα θίγει με υπευθυνότητα κάποια ευαίσθητα ζητήματα.
Το έργο τιμήθηκε με το Β΄ Βραβείο Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (IBBY Κύπρου) 2013.


Η Εύα Κασιάρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε νηπιαγωγός, για να μη σταματήσει μεγαλώνοντας το παιχνίδι. Εργάστηκε για χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία, και το 2002 πήρε απόσπαση στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία γράφοντας παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα βιβλία της: Αφορμή για όλα ένα μυρμήγκι (Παρρησία, 2014), Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς (Κόκκινη Kλωστή Δεμένη, 2015). Παραμύθια της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Σύγχρονο Νηπιαγωγείο και Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού. Διηγήματα, θεατρικά έργα και παραμύθια της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς.
Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα των σχεδίων εργασίας του προγράμματος «Εκπαίδευση Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών Μαθητών» του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και συνεργάτιδα του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο evakas2@yahoo.gr

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ 































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου