Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Παρουσίαση: C.Tod-Μουσικός Παραγωγός, Dj

Ο Χρήστος Χριστοδουλίδης (nickname C.Tod) γεννήθηκε στη Αθήνα. Σπούδασε Πληροφορική αλλά το πάθος του για τη μουσική ποτέ δεν τον εγκατέλειψε. Πήρε τη πρώτη γεύση του από τη μουσική στις αρχές της δεκαετίας του '90. Η House μουσική τον τράβηξε περισσότερο και ασχολείται με αυτή από το 2008. Η Dj εμπειρία του ξεκινάει από το 2005 παίρνοντας εμπειρίες από άλλους Dj's και παίζοντας σε club και ιδιωτικά πάρτι εντός και εκτός Αθήνας (Resident DJ @ Mamacas, Mikro- Γλυφάδα, Gazaki Loft – Αθήνα, DOT – Αθήνα, Drops Bar – Αθήνα, Cariocas beach bar, Kalua, Butler – Αθήνα, 3 Gourounakia – Κολωνάκι και άλλα πολλά) με μόνο κίνητρο: την αγάπη του για τη καλή μουσική. Από το 2009 έως το 2014 ξεκίνησε να κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, μια προσπάθεια να διαδώσει τη μουσική που αγαπά και να δοκιμάσει τις ικανότητες του σαν ραδιοφωνικός παραγωγός στα Cannibal Radio, HitFM 103.5 Chalkida, FlippinRadio και Radio Must. Τώρα συνεχίζει τη καριέρα του ως Dj σε όλη την Ελλάδα, κερδίζοντας μεγαλύτερο κοινό και στην Αθήνα. Το 2014 έβαλε το λιθαράκι του στη μουσική ξεκινώντας τη δική του μουσική παραγωγή στη Groovonik Records.

Η 10χρονη ενασχόληση του με το DJing του έχει διαμορφώσει διάφορα μουσικά αλλά και προσωπικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Είναι ρεαλιστής, δημιουργικός, αρκετά αισιόδοξος αλλά και τελειομανής. Με το που τελείωσε το σχολείο, ξεκίνησε τα πρώτα του μεροκάματα ως Dj, παράλληλα με τις σπουδές του στη Πληροφορική. Αυτά τα χρόνια εμπειρίας του έως σήμερα, τον βοήθησαν να κατασταλάξει στη μουσική που του ταιριάζει καλύτερα, που μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε ως Deep House. Τα μουσικά δρώμενα δεν τον αφήνουν αδιάφορο, αντιθέτως του αρέσει να τα παρακολουθεί και να ενημερώνεται, έτσι απέκτησε μια πολύ καλή σχέση με το ραδιόφωνο. Το 2009 και με τις δυνατότητες που παρέχει το ιντερνετικό ραδιόφωνο, ξεκίνησε τις δικές του εκπομπές (Cannibal Radio). Πλέον το ραδιόφωνο είναι αναπόσπαστο στοιχείο του, καθώς έχει αναλάβει τη διαχείριση του Hit FM 103.5 της Χαλκίδας. 


Όπως δηλώνει, όταν βρίσκεται πίσω από την κονσόλα εκεί απλά...ξεχνιέται. Εκεί εκτονώνεται, η ενέργεια που του δίνει ο κόσμος και τα συναισθήματα που δημιουργούνται από αυτή τη σχέση (Dj-κοινό) είναι μοναδικά. Τα social networks παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας του και στη προώθηση της δουλειάς του, καθώς η Ελλάδα δεν δίνει πολλές εναλλακτικές, γιατί όπως αναφέρει, παραμένει κλειστή σε νέα ακούσματα σαν αυτά της House. Εν μέσω των των social networks αλλά και των ραδιοφώνων, η λέξη house δεν είναι πλέον άγνωστη στο μέσο Έλληνα. Σήμα κατατεθέν του, ο...μονόκερος, ένα μυθικό πλάσμα που όπως αναφέρει, δηλώνει τη φαντασία. 

Πολύ πρόσφατα έκανε το μεγάλο βήμα στη καριέρα του, περνώντας από το στάδιο του Dj στο στάδιο του μουσικού παραγωγού. Στις 25 Φεβρουαρίου ανέβασε στο youtube τη πρώτη του δουλειά με τίτλο Light to Dark. Οι στίχοι και η μουσική είναι δικοί του, εμπνευσμένα από μια πολύ προσωπική του εμπειρία. Αυτό το κομμάτι είναι αφιερωμένο στον αδερφό του Τάσο που έχασε πριν 6 μήνες... Λίγες μέρες πριν το συμβάν, του είπε "Προχώρα το" και αυτό ακριβώς έκανε. 


Στίχοι

Run let’s go ,let’s make a start
Time is short from light to dark
Run let’s go...
Time is short...

She worries about her future,
She treats her recent memories
She weeps for tomorrow,
And is not concerned with today
Time will not slow down,
Because you chose to waste the day
She drove through the darkness,
Her passion lit the way

Run let’s go...
Time is short...
Run let’s go, let’s make a start
Time is short from light to dark

Σχέδια: Πραγματοποίηση δικής του δισκογραφικής εταιρίας
Που θα τον βρούμε: 17 Απριλίου Temple (Χαλκίδα), 19 Απριλίου - Del Sol Μέγαρα, 23 Απριλίου Cartel (Χαλάνδρι), 8 Μαϊου στο Dabbous (Γκάζι)


Links 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου