Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Santina Konstantinidou "Ημιτελές "


Έξω η απόγνωση γυμνή . Τρομαγμένη η φρίκη μπροστά στην παρακμή της . Το αίμα μου παγώνει . Θλιβερά … μίζερα ανθρωπάκια . . . Στριμωγμένα στα θλιβερά κλουβιά τους και την άθλια βόλεψη τους καγχάζουν. Απομεινάρια ενός καθωσπρεπισμού , που χαριεντίζεται στο ντιβάνι της αστικοποίησης τους . Χαϊδολογούν το κράτος νταβά τους . Χαϊδολογούν το κράτος φονιά τους . Αγοράζουν τη βολή τους με την πλήρη υποταγή τους . Πουλάνε τα όνειρα τους μαζί με τα παιδιά τους .
Ωστόσο εμείς μωρό μου θα αγαπηθούμε στο φωταγωγό . Θα κινδυνέψουμε μαζί … μεσημεράκι Κυριακής . Τα θηρία έξω , ολόγυρα και εντός μας να ουρλιάζουν .
Δεν έχει τέλος τούτη η διαδρομή .
Θέλω να ερωτευτούμε … να κομματιαστούμε . Θέλω αγκαλιά να δραπετεύσουμε . Θέλω να γευτώ την πίκρα . Να μασουλήσω πικραμύγδαλα . Να αγαπήσω την ασχήμια . Να αγαπήσω τη μορφή της απόγνωσης . Να νοιώσω την κατρακύλα της εμπειρίας στο έπακρο . Που πάει τούτη η διαδρομή ; ; ; Μάτωσε το άσπρο μου λινό φουστάνι . Μάτωσε ο καιρός . Δύο σύννεφα πασχίζουν .
ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΑΣ ΜΩΡΕ ... Κάρφωσα δύο τριαντάφυλλα στην άσφαλτο . Αφουγκράστηκα την οργή και τον θυμό . Η καρδιά μου πάγωσε . Το δάσος καμένο , τα όνειρα καμένα , η ζωή μου καμένη . Τα συναισθήματα εντός μου ουρλιάζουν σιωπηλά . Μια απεργία , ένα πανό , μια ποδοπατημένη σημαία . Το ξεπούλημα , ο εμπαιγμός . Τα οδοφράγματα , η πορεία , το ματωμένο μου μαντήλι . Οι πρόστυχοι εκβιασμοί , τα ψεύτικα διλήμματα . Η Ελλάδα δεμένη με σχοινιά . Και η λύπη ..... ένας κόμπος να με πνίγει . Τα συρματόσχοινα της θλίψης ολόγυρα καi εντός μου .......
Σήμερα ……. Θα σταθώ μπροστά στα οδοφράγματα . Θα κάψω τα όνειρα μου . Θα ρίξω φωτιά στα αισθήματα μου . Θα αντισταθώ στα νόθα σχέδια σας . Θα συγκρουστώ . Θα φωνάξω συνθήματα . Θα ουρλιάξω . Θυμώνω ……. εξοργίζομαι , φρικάρω . Γιατί μας φάγατε τις σάρκες . Μας κλέψατε τις ζωές . Φυλακίσατε τα όνειρά μας ... Χτίσατε με την ασχήμια σας ντουβάρια ολόγυρά μας Αλήτες , αιματοπότες , καθάρματα . Πουλάτε τα πάντα, εκποιείτε τις ζωές μας . Ξεπουλάτε τον τόπο . Μας εμπαίζετε … ... ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια . ΑYTH Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΟΡΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ









©Santina Konstantinidou
Η φωτογραφία είναι από την ταινία "Ταξίδι στα Κύθηρα "






1 σχόλιο: