Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΦΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΑ ΒΕΛΛΟΥ " Τρεις πινελιές "



Το βιβλίο της Σοφίας Σκουλίκα –Βέλλου με τίτλο " Τρεις πινελιές " κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Όστρια, Τζώρτζ 20, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα, τηλ. 2112136882.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΣΟΦΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΑ ΒΕΛΛΟΥ
ΤΙΤΛΟΣ - Τρεις πινελιές
 ΣΕΛΙΔΕΣ 102 
ΤΙΜΗ 9..ΟΟ  Ευρώ 
 ΣΧΗΜΑ 14Χ21

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η ποίηση της Σοφίας Σκουλίκα –Βέλλου είναι χωρίς εγωπάθεια , χωρίς τεχνοτροπία. Είναι μια περιπέτεια στον παράδεισο του έρωτα και στην θάλασσα των συναισθημάτων των απλών ανθρώπων Έχει μόνο βοηθό το συναίσθημα . .Σε παίρνει από την αποβάθρα και σε ρίχνει μέσα στην τρικυμία των προβλημάτων του σύγχρονου ανθρώπου ,που είναι και δικά σου προβλήματα Για αυτό σε συγκινεί η ποίηση της χωρίς αυτό να είναι προσχεδιασμένο .

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η Σοφία Σκουλίκα –Βέλλου γεννήθηκε στην Αθήνα .Είναι σύζυγος του Κ. Βέλλου αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού και ευτυχισμένη μητέρα μιας κόρης .Έχει ταξιδεύσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες .Μεγάλη της αδυναμία η θάλασσα από την οποία αντλεί και την έμπνευσή της .Συνηθίζει να λέει{Για μένα η ποίηση δεν χρειάζεται να είναι τέλεια...Αρκεί μόνο ,να είναι αληθινή. να με αγγίζει ,ό,τι αγαπώ ...από ό,τι πονώ ό,τι πονάς να μου θυμίζει}.

"Είμαι πολίτης του κόσμου .Μου αρέσουν τα ταξίδια αλλά πάντα έχω στις αποσκευές μου έναν Καζαντζάκη ,έναν Σολωμό, έναν Λειβαδίτη ,έναν Ρίτσο και πολλά ακούσματα από την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Ήπειρο .Την αγάπη μου για την ιστορία ,την τέχνη την έχω σε όλης μου της ζωής το ταξίδι .Αυτή η αγάπη παίρνει υπερφυσικές δυνάμεις στην ποίηση μου βοηθά τον προσανατολισμό της .Αλλωστε ο ποιητής πρέπει να είναι βαρόμετρο της ίδιας της κοινωνίας . Ελπίζω οι στίχοι μου να είναι ταξιδιώτες του χρόνου .Να είναι κληρονομία για την νέα γενιά . Aυτό είναι και το μεγάλο όραμα όλων των ανθρώπων που υπηρετούν την ποίηση ." Σοφία Σκουλίκα –Βέλλου 

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Ήρθε ο Οχτώβρης,μαζί του η βροχή,
{αστράφτει κλείσε το τζάμι 
έρχεται βροχή ,
περίμενε το παιδί .
Μα το παιδί δεν εφάνει
ούτε θα φανεί .
έχει μείνει μέσα στη βροχή, 
το πεπρωμένο κόκκινο
έχει βαφεί .
Μοτοσικλέτα σε στροφή
απρόσμενα σαράβαλο έχει γενεί,
ευχήσου του
μάνα {ώρα καλή}.
Απρόβλεπτους κανόνες 
έχει η φθαρτή ζωή .
Κόκκινο γιορντάνι 
μέρα πικρή φορεί ! 
Στο τσαλακωμένο κορμί 
πέλαγος λουλούδια έχει χυθεί . 
Τώρα ο Χρήστος
σε άλλο κόσμο κυκλοφορεί. 
{Ήρθε ο Οχτώβρης μάνα },... Είχε πει 
Όλα τα όνειρα έπνιξε βροχή.
Κάποιος θα πει ,
κακή χρονική στιγμή,
η χαρά έχει σβηστεί .. 
Η καρδιά της απελπισμένη ,
σπασμένη λύρα χωρίς χορδή .
Δόλια μάνα από που να κρατηθείς ,
τον πόνο πως να αποδεχτείς ;









,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου