Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΟΥΛΟΥΒΟΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ "Sudoku "


      Κάθομαι και λύνω το υπ’ αρ. 6.243.524.101Sudoku και σκέφτομαι... (το παθαίνω καμιά φορά αυτό).
   Για δες... υπάρχουν περισσότερα Sudoku απ’ ότι άνθρωποι σε τούτο τον πλανήτη. Και καθένα απ’ αυτά διαφορετικό και μοναδικό... ακριβώς όπως οι άνθρωποι. Και τα χωρίζουμε σε κατηγορίες... «εύκολα», «δύσκολα», «διαβολικά» κλπ. Όπως με τα ζώδια. Αλίμονο αν χαρακτηρίζεσαι δύσκολο Sudokuκαι σε λύσουν εύκολα. Ουαί αν είσαι Λέοντας και δεν είσαι επιθετικός, large, γενναιόδωρος κλπ
    Πιάνεις ένα «εύκολο» Sudoku. Πφ! Του χεριού μου είναι λες μέσα σου. Βιάζεσαι να τελειώνεις με δαύτο... και κάπου παίρνεις λάθος στροφή. Λυπούμαι, κάνατε λάθος, χάσατε. Ίσως φανείς τυχερός και καταλάβεις έγκαιρα το λάθος και το διορθώσεις.. Η μουτζούρα όμως στο χαρτί παραμένει. Τις περισσότερες φορές όμως το λάθος ΔΕ διορθώνεται και το Sudokuσε διαολοστέλνει. Τί κάνεις τότε; Κλαις παν’ απ’ το χυμένο γάλα; Προσωπικά προχωρώ στο επόμενο Sudoku.
Μερικά Sudokuέχουν 2 ή 4 λύσεις, ακριβώς όπως τα προβλήματά μας, που μπορούν να έχουν περισσότερες της μιας λύσεις. Ποια είναι η καλύτερη; Πώς να ξέρω ένας δρόμος που ΔΕΝ ακολούθησα που θα μ’ έβγαζε; Υπάρχουν και άλυτα(για μας) Sudoku... εεεεε προβλήματα ήθελα να πω.
    Κι άμα φτάσω σε αδιέξοδο, το αφήνω στην άκρη μερικές ώρες ή μέρες. Άμα το ξαναδώ εμφανίζεται σαν από θαύμα από το πουθενά ένας δρόμος. Σα να έχει την τάση να αυτολύνεται αφού σε παιδεψει πρώτα.
    Αρκετά μίλησα. Ώρα να επικοινωνήσω μ’ ένα καινούργιο Sudoku. Ας το πλησιάσω με σεβασμό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου