Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι στην Παιδική Κακοποίηση

Όχι στην παιδική κακοποίηση!
Πρόκειται για ένα θέμα ευαίσθητο όχι όμως και σπάνιο. Πόσες φορές έχουμε δει ή ακούσει παιδικά κλάματα, φωνές, σε πόσα τέτοια περιστατικά έχουμε γίνει μάρτυρες και έχουμε σιωπήσει ή αγνοήσει!
Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης είναι ένα ζήτημα, οι συνέπειες του οποίου έχουν διάρκεια και επηρεάζουν και τη μετέπειτα ζωή του παιδιού, μετατρέποντάς το σε έναν ενήλικα που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής του τόσο σωματικά, αλλά πόσο μάλλον ψυχικά.
1714
Παιδική κακοποίηση υπήρχε κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά μόνο πρόσφατα, οι άνθρωποι άρχισαν να σκέφτονται διαφορετικά γι’ αυτό το θέμα, να δημιουργούν νομικούς ορισμούς για την κακοποίηση, να ορίζουν κυβερνητικούς φορείς οι οποίοι έχουν τη δύναμη να απομακρύνουν παιδιά από τα σπίτια τους, καθώς και να διεξάγουν χιλιάδες ερευνητικές μελέτες επάνω στο θέμα.
Σωματική κακοποίηση
Η σωματική κακοποίηση περιλαμβάνει κάθε είδους τραυματισμούς ή κακώσεις διαφορετικής σοβαρότητας και συχνά διαφορετικών ηλικιών, που δεν οφείλονται σε ατυχήματα. Η κάκωση μπορεί να είναι μία ή πολλές, παρατηρούνται δε συχνότερα στο κεφάλι και στα άκρα του παιδιού, δηλαδή στα ακάλυπτα μέρη του σώματος. 
paidiki kakopoiisi 2013 3 20 10 17 36 b2
Ψυχολογική κακοποίηση
Η ψυχολογική κακοποίηση ενός παιδιού μπορεί να περιλαμβάνει πράξεις και συμπεριφορές οι οποίες εμπεριέχουν απόρριψη, εκφοβισμό, υποτίμηση  όπως και κοινωνικά αποκλίνουσες πράξεις.
Ο ρόλος όλων μας πάνω σε αυτού του είδους γεγονότα και συμπεριφορές θα πρέπει να είναι ενεργός, δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι μπροστά σε αυτή τη μάστιγα που διαιωνίζεται. Γι’ αυτό και όταν υπάρχει υποψία κακοποίησης πρέπει να ενημερώνονται έγκαιρα οι αρμόδιες αρχές.
child-abuse
Χρήσιμα Τηλέφωνα:
Αστυνομία (100)
Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (197)
Χαμόγελο του Παιδιού (1056)
ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΙΩΠΗΛΟΣ!!!

Αναδημοσίευση από: http://www.decay.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου