Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΝΕΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΩΝ – περίπατος στη Ν Μάκρη


Την Τετάρτη   26 Ιουνίου 2013  το Σωματείο των  Απανταχού Ινεπολιτών – Κασταμονιτών πραγματοποίησε απογευματινό περίπατο στη Νέα Μάκρη.
Ξεκινήσαμε στις 4 το μεσημέρι και πρώτος μας προορισμός ήταν η Ιερά  Μονή του Οσίου  Εφραίμ
Η Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ένα όμορφο μοναστήρι από τα παλαιότερα της Αττικής  (από τον 10ο αιώνα)βρίσκεται στο Όρος των Αμώμων (τοποθεσία γνωστή σήμερα ως Νέα Μάκρη). Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας έγιναν στο μοναστήρι βάρβαρες σφαγές, ενώ ένας από τους μάρτυρες ήταν ο Άγιος Εφραίμ.
Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Οσιομάρτυρα Εφραίμ βρέθηκε θαυματουργικά πριν μερικές δεκαετίες. Συγκεκριμένα το 1945 η μοναχή Μακαρία πήγε στα ερείπια της αρχαίας μονής του Ευαγγελισμού του Όρους Αμώμων, διαμόρφωσε ένα κελάκι εκεί και άρχιζε να καθαρίζει τα ερείπια του παλαιού Ναού για να τον ανακατασκευάσει.
Εκεί μετά από θεία παρόρμηση ανακάλυψε τα οστά του Οσίου Εφραίμ στις 3/1/1950.




Υστερα πήγαμε στη  Ν Μάκρη  όπου είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία βόλτα στην όμορφη παραλία της,να πιούμε καφεδάκι και να απολαύσουμε το ούζο μας ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα .
                              
    Κάποιες  θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια!!!!! 

Το βραδάκι πήραμε το δρόμο της επιστροφής έχοντας αποκομίσει αρκετές  όμορφες εικόνες . Η εξόρμησή μας αυτή ήταν η τελευταία για τη φετεινή  περίοδο. Στο λεωφορείο  ανάμεσα   σε τραγούδια και χορούς ανταλλάξαμε ευχές για όμορφο καλοκαίρι . Στο τέλος  ο  Πρόεδρος και το ΔΣ του Σωματείου  ευχήθηκαν   σε όλους καλές διακοπές και  εξέφρασαν την ελπίδα  το Σεπτέμβρη    να ξεκινήσουμε  πάλι όλοι μαζί και να πλαισιώσουμε τις εκδηλώσεις του Σωματείου, υποσχέθηκαν  δε  να πραγματοποιήσουν περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες την επόμενη χρονιά.               
  Στην επιστροφή άναψε το κέφι στο λεωφορείο !! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου