Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Σαν Σήμερα 11/04


Σαν Σήμερα 11/04

1964: Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ανακοινώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την Παιδεία. Καθιερώνονται η υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, η διδασκαλία της δημοτικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων σε άπορους μαθητές και η εφαρμογή του «Ακαδημαϊκού Απολυτηρίου».








1955: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας «Αθλητικό Φως», που αργότερα θα μετονομαστεί σε «Φως των Σπορ».













Στην Μουσική….


1956: Το τραγούδι “Heartbreak Hotel” του Elvis Presley αγγίζει το ένα εκατομμύριο αντίτυπα και γίνεται το πρώτο χρυσό single του.



1956: Ο James Brown εμφανίζεται στο Αμερικάνικο R&B charts με το τραγούδι  “please, please, please”. Θεωρείται η πρώτη του επιτυχία και η πρώτη του «μεγάλη» ηχογράφηση.



1966: Ο Frank Sinatra ηχογραφεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του “Strangers in the night”. Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του το τραγούδι έφτασε στην κορυφή των βρετανικών και αμερικανικών charts ενώ αποτέλεσε τον τίτλο του άλμπουμ  που κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του single. Τον Μάρτιο του ’67 στην απονομή των βραβείων Grammy κατάφερε να αποσπάσει αρκετά βραβεία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου