Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σαν σήμερα 08/04 στη Μουσική

Σαν σήμερα 8 Απριλίου….



1977: «Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού punk-rock συγκροτήματος The Clash, με τίτλο “The Clash”. Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουλίου 1979, μια αναθεωρημένη έκδοση η οποία εμπεριείχε αρκετά πρόσθετα τραγούδια. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε τρία Σαββατοκύριακα το Φεβρουάριο του ’77 στο στούντιο CBS Records στο Λονδίνο. Το “The Clash” θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά punk-rock άλμπουμ όλων των εποχών».

Λίγα λόγια για το συγκρότημα….

Οι “The Clash” ιδρύθηκαν το 1977 και αποτέλεσαν μέρος του πρώτου κύματος της αγγλικής punk μουσικής. Εκτός από την πανκ ροκ, πειραματίστηκαν με τη ρέγκε, το σκα, το dub, τη φανκ τη ραπ και το ροκαμπίλι. Κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας τους, οι Clash αποτελούνταν από τους Τζο Στράμερ (Joe Strummer, πρώτα φωνητικά και ρυθμική κιθάρα), Μικ Τζόουνς (Mick Jones, πρώτη κιθάρα και φωνητικά), Πωλ Σίμονον (Paul Simonon, μπάσσο, φωνητικά) και Νικ «Τόπερ» Χέντον (Nick “Topper” Headon, ντραμς και κρουστά). Ο τελευταίος εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1982, ενώ εσωτερικές συγκρούσεις οδήγησαν στην αποχώρηση του Τζόουνς τον επόμενο χρόνο. Το συγκρότημα συνέχισε με νέα μέλη, ωστόσο διαλύθηκε το 1986. Οι πολιτικοποιημένοι στίχοι των Clash, οι μουσικοί πειραματισμοί και ο επαναστατικός χαρακτήρας τους άσκησαν μεγάλη επίδραση στη ροκ μουσική σκηνή και στο εναλλακτικό ροκ (alternative rock). Έγιναν γνωστοί ως “The Only Band That Matters” (το μόνο συγκρότημα που αξίζει), από το προωθητικό σλόγκαν που παρουσιάστηκε από τη CBS, τη δισκογραφική εταιρία του γκρουπ.



1994:”Ο ηλεκτρολόγος που πήγε να εγκαταστήσει σύστημα συναγερμού στην κατοικία των Kurt Cobain και Courtney Love ανακαλύπτει το πτώμα του τραγουδιστή σε ένα δωμάτιο πάνω από το γκαράζ . Ο Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και μουσικός Kurt Cobain αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον σε ηλικία 27 ετών.”


Λίγα λόγια για τον ερμηνευτή….

Ο Κερτ Κομπέιν (Kurt Donald Cobain, 20 Φεβρουαρίου 1967 – 5 Απριλίου 1994), ήταν Αμερικανός μουσικός, γνωστός ως ο ηγέτης, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης του ροκ συγκροτήματος Nirvana. Σχημάτισε το συγκρότημα το 1987 μαζί με τον Krist Novoselic και τα επόμενα 2 χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του grunge στο Σιάτλ.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Κομπέιν αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Ο Κομπέιν είχε παντρευτεί στις 24 Φεβρουαρίου 1992 την τραγουδίστρια Κόρτνεϊ Λαβ, αρχηγό του συγκροτήματος Hole, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Φράνσις Μπιν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου